Menu

Obodai heeft Ajax erg gemist

Anthony Obodai is weer terug bij Ajax, tot grote vreugde van hemzelf. De Ghanees werd vorig seizoen verhuurd aan GBA, maar werd eind mei gebeld of hij volgend seizoen niet terug wilde komen naar Amsterdam voor Jong Ajax. ,,Daar ben ik erg blij om", vertelt Obodai.

GBA begon de competitie goed. Na de winterstop was dat anders, toen ging het minder en uiteindelijk eindigde de club uit Antwerpen na 32 wedstrijden op een veertiende plaats, met 31 punten en slechts acht overwinningen. ,,Het was best moeilijk om me aan te passen", vertelt Obodai. ,,Het systeem dat we in Belgiƫ speelden was heel anders dan hier bij Ajax en we trainden heel hard. Toch ben ik wel tevreden over mijn eigen ontwikkeling. Ik hoopte wel dat ik na dit seizoen terug naar Ajax mocht. En toen belde Leo Beenhakker me om te zeggen dat ik naar Amsterdam moest komen."

Anthony Obodai zal bij Jong Ajax beginnen en dan wordt gekeken of hij de overstap naar de A-selectie eventueel zou kunnen maken. Dat is hem te verstaan gegeven, maar de middenvelder zelf heeft maar een doel: ,,Ik hoop dat ik mag blijven en dan ga ik voor het eerste natuurlijk", antwoordt hij desgevraagd.

Voor het nieuwe seizoen begint, trainde Obodai al twee keer met Ajax. ,,Het was leuk, al is het wel anders dan vorig jaar. Er zijn een hoop nieuwe spelers. Maar het was leuk degenen die ik wel ken, weer te zien." Ondanks zijn verhuizing naar Belgiƫ afgelopen jaar, heeft hij de prestaties van Ajax op de voet gevolgd, zowel van het eerste als van het tweede team. ,,Ik ben een paar keer gaan kijken, onder andere toen Jong Ajax om de Amstel Cup streed met Willem II." Net zoals alle Ajacieden zal hij komend seizoen zijn uiterste best doen om te laten zien wat hij kan. Maar het eerste positieve feit is er: ,,Ik ben zo blij dat ik weer terug ben, ik heb Ajax enorm gemist."

Obodai speelde in het seizoen 2001-2002 in totaal 33 wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij driemaal scoorde.