Menu

Obodai: 'Ik feliciteer mezelf'

Anthony Obodai maakte vandaag tegen SC Heerenveen zijn debuut in Ajax 1. De Ghanees was na afloop dolgelukkig met zijn eerste optreden. ,,Ik kreeg het zaterdag te horen en was dolblij. In het begin van de wedstrijd was ik erg nerveus en dat zag je ook aan mijn spel. Na tien minuten begon ik pas echt te voetballen."

Obodai had een aandeel in het derde Ajax-doelpunt. De debutant tikte de bal in een kluts voor de voeten van Zlatan Ibrahimovic die meteen 3-1 scoorde. Koeman was na afloop tevreden over het optreden van Obodai. ,,Hij zei dat ik het goed had gedaan. Het is voor mij een fantastische dag. Ik feliciteer mezelf", aldus een grijnzende Obodai.

Een andere Ajacied die het middelpunt van de belangstelling vormde, was Wesley Sneijder. Hoewel zijn fantastische optreden in het Nederlands Elftal al weer drie dagen terug is, wilden de journalisten weten hoe hij zich weer had kunnen richten op Ajax. ,,Er is veel op me afgekomen, maar je moet toch snel de knop omzetten. Dat is me goed gelukt. Vandaag speelden we het eerste deel van de wedstrijd niet goed. Gelukkig herstelden we ons goed door die twee doelpunten achter elkaar. De 3-1 geeft vertrouwen voor de wedstrijd tegen AC Milan."

In de 69ste minuut kwam Jari Litmanen in het veld. De Fin was genoeg hersteld van een lichte hamstringblessure, opgelopen in het duel met ADO Den Haag. Litmanen was gematigd enthousiast over zijn optreden. ,,Soms maakte ik de verkeerde keuzes en dat mag niet gebeuren. Eigenlijk zou ik er al eerder inkomen. Ik liep in de eerste helft al warm, want we wilden na de 0-1 achterstand wat veranderen. Door de twee doelpunten hebben we gewacht tot na de rust." Litmanen voelt zich lichamelijk goed, maar of Koeman aanstaande woensdag tegen AC Milan een beroep op hem zal doen, weet hij niet. ,,Dat zal moeten blijken. Ik voel me goed. De wedstrijd wordt erg belangrijk. Als we winnen zijn we waarschijnlijk door."