Menu
Obodai in Amsterdam in plaats van in Kinshasa

Obodai in Amsterdam in plaats van in Kinshasa

Anthony Obodai was woensdagochtend een van de negen Ajacieden die de training volgden. De Ghanees had niet in Amsterdam hoeven zijn, want ook hij was opgeroepen voor het nationale team van zijn land. Maar de middenvelder bedankte vriendelijk voor de eer.

Nadat Jong Ajax dinsdag nog meetrainde met Ajax en er dus een redelijk grote groep op het veld was, bleven deze woensdag nog negen spelers over. Onder hen Anthony Obodai. De Ghanees bondscoach selecteerde hem voor de WK-kwalificatiewedstrijd van zondag 27 maart in Kinshasa tegen Congo. Toch is de hardwerkende middenvelder hier in Amsterdam zuid-oost en niet in Afrika. ,,Ik heb bij de teammanager afgebeld", verklaarde Obodai zijn aanwezigheid in Nederland. ,,Als ik bij Ajax nou elke week zou spelen, dan kan ik ook voor Ghana uitkomen. Dat is dan geen probleem. Ik speel echter niet en dan vind ik dat er genoeg andere voetballers zijn die in het nationale team op mijn positie kunnen spelen."

Behalve international Obodai is ook Maarten Stekelenburg gewoon in Amsterdam en niet in Noordwijk. Hoewel hij was voorgeselecteerd voor de duels tegen Roemenië en Armenië koos bondscoach Marcovan Basten voor Henk Timmer als tweede doelman achter Edwin van der Sar. Stekelenburg's collega's Bogdan Lobont en Hans Vonk zijn wel naar hun nationale teams afgereisd.

Dinsdag kreeg de Noord-Hollandse doelman gezelschap van Robert Zwinkels en Henrik Moisander van Jong Ajax, nu had hij keeperstrainer Fred Grim helemaal voor zichzelf. ,,Je moet niet hoger dan hoog springen Maarten", had Grim als een van aanwijzingen voor de doelman. De omstanders keken elkaar eens aan. Is hier een nieuw cryptisch genie aan het werk. Maar Stekelenburg verblikte of verbloosde niet. Hij wist precies wat hij anders moest doen en sprong vervolgens volgens het boekje naar de bal.

De training duurde evengoed ruim anderhalf uur en toen waren de spelers ook wel bekaf. Na de inspanning kregen ze goed nieuws te horen. De middagtraining die op het programma stond, werd door het trainerstrio geschrapt.