Menu

Obodai kan deel groepstraining volgen

Na drie dagen rust voor de meeste achtergebleven Ajacieden, moesten de mannen maandagochtend weer aan de bak. Bij het groepje van zeven had Anthony Obodai zich gevoegd. De Ghanees is bijna hersteld van een knieblessure.

Obodai verliet op 21 augustus het trainingsveld met een knieblessure. Dat herstel verliep vervolgens dusdanig dat hij deze maandag weer bij de groep mee kon doen. Een hele training ging nog niet. Toen de groep een partijvorm van drie-tegen-drie afwerkte met Ronald Koeman en Julien Escudé als aanspeelpunten buiten het speelveld, haakte de middenvelder af.

De training was gevarieerd geweest. Lopen, korte spieroefeningen en de vertrouwde rondo waren tot de partijvorm, die er zeer fanatiek aan toe ging, de ingrediënten.

Terwijl Obodai zich bezighield met afwisselend 50 schoten tegen het bord en 10 kopballen of trappen met links, werkten zijn collega's af op doel. Sander Boschker was net als afgelopen week de enige keeper. Hij was gekleed of het 10 graden onder nul was in plaats van 20 boven het vriespunt. Met vijf kledinglagen over elkaar probeert de doelman zijn gewicht naar beneden te krijgen omdat hij zichzelf te zwaar vindt.
Hij kreeg schoten te verwerken van Steven Pienaar, Victor Sikora, Johnny Heitinga - die dinsdag met Jong Ajax zal spelen - Escudé, Maxwell, Wamberto, Yakubu en natuurlijk Koeman zelf.

Om kwart over twaalf zat de training erop en stapten de mannen na een redelijk intensieve training naar binnen. Hatem Trabelsi verscheen niet op het veld. Hij werkte in het krachthonk aan zijn herstel en zal maandagmiddag op het veld een loopprogramma afwerken. De Tunesiër is er dus woensdag niet bij als zijn land speelt tegen Ivoorkust.