Menu

Obodai met Ghana naar kwartfinale

Ajacied Anthony Obodai bereikte met het Ghanese team de kwartfinales van het WK in Argentinë. De Ghanees hoefde daarvoor zelf niet in actie te komen.

In de wedstrijd tegen Ecuador, scoorde John Mensah in de 13e minuut al de openingstreffer. Vooral in de eerste helft kregen de Ghanezen meer scoringskansen, maar vonden keer op keer de Ecuadoriaanse keeper op hun weg.

Ook in de tweede helft had Ecuador weinig in te brengen. Ghana behield de voorsprong en speelt dus op 1 juli de kwartfinale. Tegenstander in dit duel is Brazilië, dat met 2-0 te sterk was van Australië.

Ghana speelt de kwartfinale in Córdoba tegen Brazielië. Als Ghana wint en ook Nederland de halve finale bereikt, speelt Obodai met zijn land tegen teamgenoten Van der Vaart, Hersi en Heitinga.

Opstellingen: Ghana: Banahene (GK), Muntari, Essien, Villars, Pappoe (Capt), Ibrahim ('75 Osei), Pimpong ('85 Thompson), Boateng, Issah ('67 Owusu-Ansah), Mensah, Pantsil. Ecuador: Viteri (GK), guagua, Gavilanez, Vargas, Esterilla ('46 Iza), Quinonez ('72 Salas), Intriago (Capt. '82 Mejia), Castillo, Mina, Corozo, Borja.