Menu

Obodai naar halve finale in Argentinië

Anthony Obodai, speler van Ajax 2, is er met Ghana in geslaagd de halve finale van het WK -19 te bereiken. De Afrikanen schakelden dankzij een 'golden goal' van Mensah Brazilië uit.

In de beginfase van de wedstrijd keken beide teams de kat uit de boom. Een minuut voor rust opende Maicon voor Brazilië tenslotte de score dankzij een fout van de Ghanese keeper.

Ghana werd gaandeweg de tweede helft beter en wist op gelijke hoogte te komen. Na een prachtige aanval op rechts van Osei, maakte Ibrahim het af door hard in te schieten.

Er moest worden verlengd teneinde een winnaar af te dwingen. Ghana bleek het meest trefzeker: Mensah kopt in de eerste helft van de verlening de Afrikanen naar de overwinning.

In de halve finale op 4 juli spelen zij tegen Egypte, dat Nederland uitschakelde. De andere halve finale gaat tussen twee landen uit Zuid-Amerika. Gastland Argentinië neemt het in Buenos Aires op tegen Paraguay. Dit duel wordt ook op 4 juli gespeeld.

Opstellingen Ghana: Banahene (GK), Muntari, Essien, Villars, Pappoe (Capt), Ibrahim, Pimpong ('24 Osei), Boateng, Obodai ('46 Thompson), Mensah, Pantsil. Brazilië: Rubinho (GK), Maicon, Edu Dracena (Capt), Marquinhos, Eduardo, Pinga, Fernando, Adriano, Robert ('77 Julio Baptista), Luizao, Kaka.