Menu

Obodai, Walker en Quansah naar Germinal Beerschot Antwerpen

Walker Americo Fronio, Kwame Quansah en Anthony Obodai, afgelopen seizoen allen uitkomend voor Jong Ajax, spelen het komend seizoen voor Germinal Beerschot Antwerpen. Het drietal wordt door Ajax voor één seizoen verhuurd aan de Belgische eersteklasser.

Ajax? technisch directeur Leo Beenhakker benadrukt dat betere mogelijkheden voor een verdere technische ontwikkeling van de spelers aan de detachering naar België ten grondslag liggen. Beenhakker: ?Voor de spelers is dit duidelijk een opstap naar een mogelijke selectie voor de eerste elftal van Ajax.?

Aaron Mokoena, die afgelopen seizoen al voor Germinal Beerschot Antwerpen uitkwam, wordt komend seizoen opnieuw door Ajax aan GBA verhuurd. Ajax heeft een meerderheidsbelang in de Belgische fusieclub.

De Braziliaan Walker ging afgelopen seizoen Jong Ajax voor in de strijd op vele fronten. Als captain van de ploeg mocht hij de kampioenschaal van de Beloftencompetitie in ontvangst nemen. Bovendien drong Jong Ajax onder leiding van coach Jan Olde Riekerink door tot de halve finales van zowel de strijd om de Amstel Cup als de Amstel Cup voor tweede elftallen. FC Utrecht stootte uiteindelijk Jong Ajax uit de Amstel Cup, waarna Ajax 1 de beker naar Amsterdam haalde met een 3-2 zege op FC Utrecht in de finale.

Walker kwam in mei 1999 naar De Toekomst, de jeugdopleiding van Ajax. In november van dat jaar werd hij wereldkampioen met de Braziliaanse ploeg van spelers onder 17 jaar. Recentelijk maakte hij grote indruk door met Brazilië het prestigieuze beloftentoernooi ?Festival Espoirs International de Toulon? op zijn naam te schrijven. De Brazilianen versloegen Italië in de finale met 2-0.

Walker speelde één oefenwedstrijd met de A-selectie van Ajax. In januari van dit jaar liet Ronald Koeman hem debuteren in de Nieuwjaarsbrand Memorial Game tegen FC Volendam.

Ook Kwame Quansah neemt ervaring uit het eerste van Ajax mee naar België. De Ghanese spits maakte zijn officiële debuut op 1 april 2001 in de uitwedstrijd tegen NEC. Coach Co Adriaanse liet hem in dat seizoen ook in drie oefenwedstrijden meespelen, onder andere tegen GBA.

Middenvelder Anthony Obodai, eveneens afkomstig uit Ghana, maakte deel uit van de Ghanese selectie die in 2001 tijdens het Wereldkampioenschap voor spelers onder 19 jaar in Argentinië het zilver pakte.

Aaron Mokoena acteert momenteel met Zuid-Afrika op het Wereldkampioenschap in Korea en Japan. Hij speelde deze week tegen Paraguay zijn 23ste interland voor Bwafana Bwafana. In de Zuid-Afrikaanse selectie heeft hij gezelschap van Ajacied Steven Pienaar.