Menu

Obodai weer op Ajax-training

Anthony Obodai is teruggekeerd in Amsterdam waar hij dinsdagochtend de training volgde. De Ghanees bikkelde en sleurde tijdens de oefeningen. Hij richt zich nu op Ajax en niet op het olympisch team van zijn land.

In de wetenschap dat er voor woensdag één training in plaats van twee op het programma staan, stapte de Ajax-selectie dinsdag het veld op. Deze dag moeten de Amsterdammers wel twee oefensessie afwerken en direct de eerste van de dag was al een pittige.

Onder de aanwezige Ajacieden ook Anthony Obodai die er eigenlijk niet zou zijn. Hij zou zich namelijk met Ghana voorbereiden op de Olympische Spelen. ,,Maar de tickets lagen niet klaar. Het was niet goed geregeld. Ik heb gebeld en gezegd dat ik nu Amsterdam blijf. Ik ga ook niet later. Het is wel jammer dat ik de Olympische Spelen mis, maar mijn prioriteit ligt toch bij Ajax."

Obodai en zijn collega's kregen vooral met oefeningen voor de balcirculatie te maken. Het Ajax-voetbal kenmerkt zich door het snelle spel dat zich vliegensvlug van de ene kant van het veld naar de andere kant kan verplaatsen. Maar om die eigenschap intact te houden en te verscherpen moet er wel op getraind worden. Dat hebben de spelers geweten ook. Allereerst dienden ze in hoog tempo naar elkaar over te koppen. Daarna bleven de tweetallen tegenover elkaar staan en moest de bal worden overgeschoten. Ook hierbij vroeg de trainer om een hoge snelheid.

Eén van de leukste oefeningen om naar te kijken was een gecombineerde oefening. De looptrainer René Wormhoudt hield twee Ajacieden aan de hand die als twee hazewindhonden liepen te trekken en op het fluitsignaal liet Wormhoudt ze los. De spelers moesten zo snel mogelijk bij de bal zien te komen en die - eventueel na een lichamelijk duel - achter Maarten Stekelenburg schieten.

De slotoefening bestond uit het snel laten rondspelen van de bal in teamverband. Maximaal twee keer raken was het devies en de spelers joegen elkaar flink op. Sommige duels gingen op het scherp van de snede. Dat betekende wel dat er af en toe wat pijn werd geleden. Vooral Daniël de Ridder moest het ontgelden en hij moest even buiten de lijnen op adem komen. Doelman Hans Vonk was al halverwege de training afgehaakt met lichte klachten aan de hamstring.