Menu

Obodai weet het zeker: Ajax wordt kampioen

Anthony Obodai kreeg honderden vragen binnen. De 21-jarige Ghanese middenvelder ging er goed voor zitten en beantwoordde ze in alle rust. Zo is de Lion ervan overtuigd dat Ajax kampioen wordt en dat Ghana zich laat zien op het volgende WK.

Hallo Anthony. Bij welke club heb je in je geboorteland gevoetbald voordat je naar Ajax ging?
Lex (Waalre)

,,Ik speelde bij Liberty Professionals in Accra, de hoofdstad van Ghana."

Hey Anthony! Wat mis je het meest uit Ghana? En wat was je eerste reactie toen je in Nederland aankwam? Veel succes nog dit seizoen !
Karin (Noordwijkerhout)

,,Ik mis het constante klimaat van Ghana. Hier in Nederland verandert het weer steeds. Daar is het altijd zo'n graad of 22. Veel beter dus dan hier. Toen ik in 1999 voor het eerst in Nederland kwam, was het winter en sneeuwde het zelfs. Dat had ik nog nooit gezien. Ja, op televisie maar niet in het echt."

Hey, ik ben Martijn en ik heb een vraagje. Hoe zijn ze achter je talent gekomen?
Martijn Smit (Middelharnis)

,,Ajax zag mij in actie tijdens een WK in Nieuw Zeeland. Volgens mij hebben ze mij maar in één wedstrijd gezien. Ik hoefde hier geen stage te lopen, maar kreeg direct een contract."

Hej Anthony, was het moeilijk om je aan te passen aan de Nederlandse cultuur en heeft je spel daar in het begin ook onder geleden?
groetjes Frank

Frank (Kronenberg)

,,Voor mij was het in het begin heel erg moeilijk. De Ghanezen leven allemaal buiten, op straat. Hier in Nederland blijft iedereen binnen. Dat is wel wennen. Nu blijf ik zelf ook liever thuis, haha. Mijn spel heeft er gelukkig niet onder geleden toen ik het moeilijk had."

Hallo Anthony,
Wat vind je van Nederland en van het Nederlandse eten? Is er iets wat je heel erg vies vindt?

Ashley van de Leemkolk (Apeldoorn)

,,Ik vind het best leuk hier. Gelukkig maar, want ik ben hier het meest! Ik houd van het Nederlandse eten. Toen ik naar Nederland kwam, zat ik eerst in een gastgezin en daar kreeg ik natuurlijk elke avond Nederlands eten. Maar dat was ik op zich wel gewend hoor, want met het Ghanese nationale team reisden we veel en op die reizen kregen we eten dat niet veel verschilde van de Nederlandse keuken."

Hey Anthony,
Wat is nou eigenlijk je favoriete positie?
Suc6 verder ;)

Mirz Akkulak (Den Haag)

,,Dat is rechts op het middenveld. Ik heb eigenlijk nooit op een andere plaats gestaan dan daar."

Hey, ik ken je niet echt, maar wat voor soort middenvelder ben je? De onopvallende harde werker...ala Galásek, of de opvallende harde duwer ala Yakubu?
Rens Molenaar (Zoetermeer)

,,Ik ben toch meer een soort Galásek. Ik ben een harde werker, die niet zo snel is als Yakubu!"

Beste Anthony.
Hoe vond jij het om voor de eerste keer in een volle ArenA te voetballen? Is het moeilijker om voor zoveel mensen te voetballen of juist makkelijker? Of heb je er niet zoveel last van?

Matthijs Beumer (Hoogeveen)

,,Ik vind het erg leuk om voor veel mensen te spelen. Dat brengt het beste in mij boven. Het maakt me niet nerveuzer. Tegen AC Milan zat het helemaal vol en dat was van mijn kant een heel goede wedstrijd."

Heeft u het gevoel dat uw uitleenperiode aan GBA resultaat heeft gehad, heeft u daar veel ervaring opgedaan. Want dat was toch de reden waarom Ajax een samenwerkingsverband aan ging met GBA?
Sander Weeda (Deventer)

,,Het was goed dat ik naar GBA ging. Ik wist immers ook niet wat er zou gebeuren als ik bij Ajax was gebleven. In de Belgische competitie wordt veel agressiever gespeeld dan hier. Daar heb ik echt geleerd agressief te zijn en ben er ook beter door geworden."

Hey Anthony, Wanneer hoorde dat je bij het eerste mee mocht spelen en wat was je eerste reactie?
Jordy Valkestijn (Dordrecht)

,,Ik had aan het einde van vorig seizoen een oefenwedstrijd met Ajax tegen het Nederlands elftal gespeeld. Kort daarna belde de trainer mij om te zeggen dat ik mijn kans kreeg bij Ajax 1. Toen het telefoongesprek was afgelopen, bleef ik met de hoorn in mijn hand staan en moest ik huilen van geluk."

Wat zou jij doen als je voor het eerst de Europa Cup wint en jij maakt het enige doelpunt
Jorn Vosman (Amersfoort)

,,Pfff. Daar vraag je wat! Als wij de Champions League winnen en ik scoor? Ik weet echt niet wat ik dan zal doen, maar ik weet wel dat het de dag van mijn leven is!"

Beste Anthony,
Met wie trek je het meeste op bij Ajax? Is dat vooral met je landgenoot Yakubu of ook met andere spelers?
Toon van Otterdijk (Someren)

,,Inderdaad is dat vooral met Yakubu. En Steven Pienaar woonde vlak bij mij, maar hij is nu verhuisd."

Wat was je mooiste moment toen je bij Ajax terecht kwam? Hoe voelde je je toen?
Jordy (Neede)

,,Toen ik in het eerste team kwam. Ik debuteerde tegen SC Heerenveen en maakte die wedstrijd weinig fouten. Die dag voelde ik mij erg gelukkig."

Hai Anthony,
Je speelt al een tijdje bij Ajax en de mensen leren je nu ook kennen, merk je het verschil op de trainingen? Dat er nu meer mensen met je op de foto willen dan vorig seizoen?

Samantha (Utrecht)

,,Dat merk je inderdaad wel. De mensen roepen nu ook naar mij en willen vaker dan vorig jaar met mij op de foto. Ik vind dat hartstikke leuk."

Anthony, ben je al bekend bij het Ghanese volk?
groeten jorrit!

,,De mensen in Ghana kennen mij niet van gezicht, maar wel van naam. Ik speelde immers in het nationale team onder zeventien en onder twintig."

Heb je bepaalde rituelen, die je voor de wedstrijd steeds doet?
Bram Vivijs Lier (België)

,,Ik probeer me vooral op de wedstrijd te concentreren en ik bid tot God. Dat hij ons team laat winnen en dat we geen blessures oplopen. Voordat ik het veld op kom, breng ik God een groet."

Heb jij ook een bijnaam, zoals Yakubu 'De Tijger' genoemd wordt?
Rob van den Bogaard (Mierlo)

,,Jaah. Haha, ze noemen mij Lion. Dat is wel een bijnaam om trots op te zijn toch?"

Hey Anthony, denk je dat het team nationale team van Ghana ooit nog eens de aansluiting bij de wereldtop gaat krijgen? Succes met Ajax.
Bobson (Ede)

,,Ik denk het eerlijk gezegd wel. De kwaliteiten van de Ghanese voetballers zijn zo groot, dat we aansluiting moeten krijgen. Ik weet zeker dat we er in Duitsland 2006 bij zullen zijn. Kafour van Bayern München is de bekendste Ghanees in het buitenland. Ik heb hem wel eens ontmoet toen we een vrienschappelijk duel speelden met alle in het buitenland voetballende Ghanezen."

Denk je dat Ajax kampioen wordt? Zo ja, hoeveel wedstrijden voor het einde van de competitie?
Michel Kok

,,Ik denk het niet, ik weet het zeker! Dat kan je toch zo zien. We hebben echt de beste kansen. Misschien zijn we over vijf wedstrijden al kampioen, want ik weet zeker dat PSV nog veel punten zal verliezen."

Hai Anthony, wat zou je zijn geworden als je geen voetballer zou zijn en ben je nog vrijgezel? Kusje..
Jennifer Hu (Oldenzaal)

,,Poeh. Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Als ik nu niet meer zou kunnen voetballen, zou ik denk ik wel wat met jonge talenten willen doen. Hen helpen ook profvoetballer te worden. En nee, ik ben geen vrijgezel. Ik heb een vriendin."

Hey Anthony, heb jij als voetballer van Ajax 1 zelf ook een voorbeeld in de voetbalwereld?
Henk-Jan Huurman (Rockanje)

,,Ik vind Maradona de beste voetballer ooit. Ik had ook allemaal foto's van hem."