Menu

O'Brien accepteert uitschakeling

John O'Brien voelde zich niet helemaal lekker na de verloren wedstrijd tegen Duitsland. Dat kwam echter niet alleen door het verlies. Een stukje vis dat verkeerd viel, was mede oorzaak van een naar gevoel in zijn buik. Tijdens de wedstrijd had hij daar echter geen last van, des te meer na het laatste fluitsignaal.

Het verdriet van de uitschakeling meteen na afloop van het duel heeft inmiddels plaatsgemaakt voor acceptatie. O'Brien:,,Het is jammer dat we zijn uitgeschakeld, want vandaag speelden we misschien wel onze beste wedstrijd van het toernooi. Duitsland speelde zoals we verwachtten, maar toch lukte het ons niet om te scoren. We wilden niet te veel vrije trappen weggeven vanwege de lengte die de Duitsers hebben. Dat hebben we toch gedaan."


,,Duitsland ging na de 1-0 voorsprong op de verdediging leunen. We waren heel dicht bij een doelpunt, we creeerden kansen, maar hun verdediging was erg goed. En ik weet dat het geen zin heeft, maar ik denk dat de scheidsrechter een wat mindere dag had. Hji gaf erg veel voordeel aan de Duitsters ondanks hun kracht en lengte."


,,Er was een situatie die wat twijfelachtig was; die bal die op de Duitse doellijn werd tegengehouden. Ik zag niet precies wat er gebeurde want ik stond te ver af, maar een paar teamgenoten renden meteen naar de scheidsrechter omdat ze zagen dat de verdediger de bal met zijn hand tegenhield. Maar ik weet het niet, uiteindelijk maakt het ook niet meer uit."


De coach van de Amerikanen kijkt tevreden terug. O'Brien:,,Arena zei dat we alles hadden gegeven, het is een mooi toernooi voor ons geweest. We hebben een goede indruk achtergelaten, ook in Amerika. Dat merkten we omdat er veel interviewaanvragen waren. Ik ben zelfs in de shows van Jay Lenno en David Letterman geweest!"


Bij O'Brien overheerst eveneens een positief gevoel. ,,Ik heb het gevoel dat we er alles aan gedaan hebben, we heben goed gespeeld. Ik hoop dat in de rest van het toernooi de wereld op zijn kop wordt gezet. Dat onverwacht sterke landen als Korea en Senegal nog heel ver gaan komen. Brazilië en Duitsland tip ik voor de titel. Brazilië vind ik erg sterk spelen en Duitsland is zo effectief, die krijgt het erg moeilijk tegen Spanje of Korea. Ik hoop dat Brazilië en Senegal tegen elkaar spelen in de halve finales. Wie die wedstrijd wint, verovert de wereldtitel."


Maar dan bevindt O'Brien zich al weer ver van het WK-toneel. De Amerikanen vliegen komend weekend naar huis. Nu het toernooi voor hem afgelopen is wil de Ajacied zo snel mogelijk naar huis. Na een maand in Korea wacht hopelijk nog een laatste mineraalbad in het hotel. ,,Ik ga eerst naar Los Angeles, daarna misschien naar Hawaïï. Ik moet nog met Ajax bellen over de datum waarop ik me weer moet melden. Dat is volgens mij over drie weken. Tot dan."


Foto: Empics