Menu

O'Brien bijt het spits af

Hoewel de eerste officiële training pas op woensdag 7 juli staat gepland, liet John O'Brien zich vandaag al onder handen nemen door conditietrainer René Wormhoudt. ,,Ik heb het veld vast voor de jongens ingelopen", grapte hij na afloop van de training. De Amerikaan kwam vorige week dinsdag terug van vakantie en trainde donderdag en vrijdag al op De Toekomst.

O'Brien: ,,Ik ben vorig seizoen lang geblessseerd geweest en had zin om snel weer te beginnen. Daarom heb ik onder leiding van Pim van Dord donderdag en vrijdag al getraind. Ik ben op zich fit en zal de voorbereiding op een normale manier meedoen."

Nadat O'Brien vorige seizoen bijna was hersteld van een achillespeesblessure kreeg hij last van zijn hamstring. De blessure hield hem vrijwel het gehele seizoen aan de kant. ,,Dat was enorm balen. De eerste twee weken van de vakantie heb ik in Los Angeles doorgetraind. Daarna ben ik op vakantie geweest in Brazilië. Ik ben onder andere in Rio de Janeiro geweest en bij Maxwell in Victoria. Dat was een fantastische ervaring. De sfeer is daar heel leuk en er wordt overal gevoetbald."

Hoewel O'Brien op vakantie was, moest hij er in Brazilië natuurlijk aan geloven. ,,Partijtjes hè", vertelt hij met een glimlach. ,,De spelers zijn daar allemaal heel soepel en snel, maar ik kon op mijn techniek goed meekomen hoor", lacht de Amerikaan.

Samen met Maxwell volgde O'Brien zijn teamgenoten op Euro 2004. ,,Ik heb alleen dat prachtige doelpunt van Zlatan gemist. Toen zat ik nog in Amerika en daar was het moeilijker om de wedstrijden te volgen. Ik heb zelfs nog een keer 10 euro entree moeten betalen voor een sportcafe om een wedstrijd te volgen. In Brazilië is dat heel anders. Daar zonden ze alle wedstrijden drie keer uit."

Van zijn teamgenoten vond hij vooral Johnny Heitinga en Tomás Galásek eruit springen. ,,De minuten die Heitinga kreeg heeft hij goed ingevuld. En Galásek speelde ook weer ouderwets goed. Ik vond hem duidelijk in vorm. Jammer dat Tsjechië niet doorging naar de finale."

Voor het nieuwe seizoen heeft John O'Brien zich een doel gesteld. ,,Ik probeer in het begin zoveel mogelijk speelminuten te krijgen. Dat is belangrijk om mijn wedstrijdritme weer terug te krijgen. Op die manier probeer ik een basisplaats af te dwingen."