Menu

O''Brien: ''Fijn om thuis zo overtuigend te winnen''

De Ajacieden kwamen na de 5-1 overwinning op Vitesse opgetogen de kleedkamer uit. John O'Brien scoorde zijn tweede doelpunt van het seizoen, Rafael van der Vaart zijn twaalfde, dertiende en ook gelijk zijn veertiende. Samen met Van Hooydonk voert hij de topscorerslijst in Nederland aan. De jonge middenvelder kampte echter tijdens de wedstrijd met maagkrampen waardoor hij wat langer in de kleedkamer achter bleef.

O'Brien glunderde na de goed verlopen wedstrijd. ,,Het eerste half uur was zwaar en ging het spel op en neer. Maar we kwamen uiteindelijk op 2-1 en vervolgens op 3-1. Toen ging het makkelijker. Dat ik 3-1 scoorde gaf een lekker gevoel. Ik heb wel vaker met links gescoord, maar deze was wel speciaal. De bal stuiterde voor mij op, waardoor ik wat hoger op mijn been moest gaan staan. Maar hij zat er goed in."

,,Na de 4-1 konden we de wedstrijd rustig uitspelen en dat is wel lekker als je er drie in een week heb. Het is fijn thuis zo overtuigend te winnen."

Zondag staat O'Brien weer in de Galgenwaard, waar hij op huurbasis speler was van FC Utrecht. ,,Utrecht uit is een mooie wedstrijd, maar zwaar. De sfeer is nu nog groter, dan toen ik er speelde. Je moet als speler van de tegenpartij wel sterk in je schoenen staan, anders kan het publiek heel intimiderend zijn."

Bijna een uur na de wedstrijd, kwam de Ajacied van de dag uit de kleedkamer, Rafael van der Vaart. ,,Ik heb het even rustig aan gedaan, want ik had last van mijn maag", was zijn verklaring.

Uiteraard kon ook Rafael met een korte analyse komen. ,,Het ging goed vanavond. We waren fel en hadden er zin in. Na 1-1 zijn we niet meer in problemen gekomen. En mijn eigen spel? Ja, als je drie keer scoort, dan mag je tevreden zijn. Zeker vanavond ging het lekker achter de spitsen, maar als linkshalf lukt het ook. Dit is overigens de eerste keer dat ik drie keer scoor in een wedstrijd. En ik heb er al veertien gemaakt. Ik hoop dat dat niet ophoudt."