Menu

O'Brien is blij met een punt

John O'Brien is blij met het punt dat Amerika heeft behaald tegen gastland Zuid-Korea. In Daegu stond de Ajacied in de 24e minuut aan de basis van de 1-0, met een schitterende actie zette O'Brien voor op doelpuntmaker Mathis. De Koreanen maakten in de 78e minuut gelijk. O'Brien speelde lekker, zei hij na afloop.

De Amerikanen kwamen maandagavond laat weer terug in hun hotel. Net als bijvoorbeeld Zlatan, moeten ook zij het vliegtuig in voor een wedstrijd. Het is een vlucht van een uur en drie kwartier, maar O'Brien vindt dat niet erg: ,,We zitten hier in een heel fijn hotel, met die sportzaal en die baden."


Eenmaal terug in het hotel ging natuurlijk meteen de televisie aan, zodat zij nog een staartje van de andere wedstrijd in hun poule, Portugal-Polen, konden zien. Ondanks de winst van Portugal, staan de Verenigde Staten dankzij het gelijkspel tegen Korea, nog altijd op een gedeelde eerste plaats, samen met de gastheren.


O'Brien keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd. ,,Ik speelde lekker en stond aan de basis van het doelpunt. Maar het was een moeilijke wedstrijd, we zijn blij met een punt. We hadden het gevoel dat we drie punten konden halen, maar de Koreanen hadden in de laatste fase van de wedstrijd ook nog een grote kans waardoor we drie punten hadden kunnen verliezen. Het grootste gedeelte van de wedstrijd stonden wij echter voor, dan denk je dat je met de winst naar huis gaat. We verdedigden wel goed, maar we hielden op met voetballen. Onze passing ging niet meer goed en ondertussen bleven die Koreanen komen. Het was jammer dat zij nog de gelijkmaker scoorden."


De Amerikanen startten zonder Ernest Stewart, die vanwege een blessure aan de kant moest blijven. ,,Stewart hebben we gemist, hij is en goede speler. We misten iemand die de bal voor kon vasthouden en rondspelen. We speelden met twee centrale middenvelders, waarvan Claudio Reyna over de meeste ervaring beschikt. Onze rechts- en linkshalf zijn allebei twintig jaar, maar ook zij speelden ook goed. Tegen het einde van de wedstrijd wisselden we wat meer van positie en speelde ik wat defensiever, waardoor ik minder naar voren kon gaan."


Op de tribunes zaten 60.000 uitzinnige Koreanen. ,,Het publiek was leuk, de mensen waren erg enthousiast en totaal niet negatief. Ik denk dat ze Korea goed hebben geholpen. De eerste tien minuten merkten we het wel, maar daarna raakten we eraan gewend. We hebben ons er niet door laten afleiden."


De Amerikanen kunnen zich nu gaan richten op het laatste groepsduel, tegen Polen. Met vier punten uit twee wedstrijden, heeft O'Brien met zijn teamgenoten een goed uitzicht op het behalen van de tweede ronde.


Foto: Hans Willink