Menu

O'Brien kan er weer tegenaan

Terwijl de meeste voetballers normaliter een lichte training volgen na een wedstrijd, moet John O'Brien vol aan de bak. Dinsdagavond speelde hij met Jong Ajax 90 minuten tegen de amateurs van VV Noordwijk en woensdagochtend werkt hij een lange training af met de A-selectie die langzaam zijn normale vorm weer aanneemt.

Het wachten is nog op de Braziliaan, de Tsjechen en de Nederlanders. Dan is de club weer compleet. Deze dag keren de Afrikanen terug op het honk. Hans Vonk, Steven Pienaar en Nourdin Boukhari zorgen voor een grotere bedrijvigheid dan de laatste dagen het geval was.

Ook de trainer heeft er zo te zien zin in. Hij kan helemaal een partijtje met twee keepers laten spelen en dan nog moet er een doelman aan de kant blijven. Het is niet zo maar vijf tegen vijf of zes tegen zes, maar de flankspelers hebben een eigen strook. Daarin mag niemand anders dan de rechtsvoor van wit en de linksbuiten van geel zich begeven.

Het gaat er gedreven aan toe. Vooral Sonck laat zien dat hij scherp is en kopt en schiet vanuit alle standen de ballen achter de keeper. O'Brien switcht af en toe van strook, waardoor hij steeds vanaf rechts voor kan zetten. Dat gaat hem namelijk ook heel goed af. Gisteren was het tegen VV Noordwijk echter anders. Toen was voor hem weer een plaatsje als linksachter ingeruimd. ,,De keren dat ik rechtsback of rechtshalf speelde, was omdat Filipe ook meedeed en dan linksback stond. Maar ik ben linksbenig dus sta ik het liefste aan de linkerkant."

De Amerikaan is weer helemaal fit. ,,Ik ben beschikbaar voor de trainer", laat hij dan ook weten. ,,Alleen ben ik nu een beetje moe. Gisteren een hele wedstrijd en nu een zware training. Maar moe zijn is goed. In de wedstrijd ging het ook goed. We kwamen op 1-0 voor door een benutte penalty van Robin Muller van Moppes, die in de tweede helft ook de 2-0 uit een strafschop maakte. Met nog een kwartier te spelen kwamen zij terug tot 2-1 en kwamen wij onder druk te staan. Maar we hielden stand."