Menu

O''Brien met Amerika in slotfase gelijk tegen Tunesië

Ajax-speler John O'Brien heeft gisteravond in Birmingham Alabama, in dienst van het Amerikaans elftal een 1-1 resultaat tegen Tunesië neergezet.

O'Brien bracht twee minuten in blessuretijd de bal na een corner bij ploeggenoot Ben Olsen, die de gelijkmaker maakte. Zijn geheugen was niet zo scherp meer na de wedstrijd. O'Brien: ,,Ik zag wel dat de bal recht naar Ben rolde. Toen ik de grote lach op zijn gezicht zag verschijnen, wist ik dat de bal het doel in zou gaan!'' Enkele seconden later floot de arbiter voor het einde.

Het duel paste in de voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi. Voor het eerst meldde Tunesie zich in Amerika en leek er met de winst vandoor te gaan toen Maher Kanzari het Noord-Afrikaanse land in de 78e minuut op voorsprong zette. Daarvoor had Amerika al een paar keer de leiding kunnen nemen, maar faalde in de afwerking. O'Brien: ,,We speelden in de tweede helft veel beter dan in de eerste. We lieten de bal beter rondgaan en ook de spelers bewogen beter. We verdienden dit resultaat."

De volgende interland voor O'Brien is in april. De Ajacied wordt regelmatig opgeroepen voor het nationale team, maar zijn interlandcarrière werd door een vervelende teenblessure, opgelopen in december 1998, lange tijd onderbroken.