Menu

O'Brien toch door naar achtste finales

John O'Brien is, met dank aan Zuid-Korea, doorgedrongen tot de achtste finales van het WK. Toen Ajax.nl hem belde voor een reactie, hadden we geluk: de rest van het team was al onderweg terug naar het hotel, maar O'Brien moest nog langs de dopingcontrole. Tussen het drinken van glazen water door, stond hij ons te woord.

,,Ik ga met een andere auto terug. Ik heb inmiddels al vier glazen water gedronken, maar het lukt nog niet om te plassen. Dus ik heb wel tijd om even te praten.
We stonden tegen Polen zo snel al met 2-0 achter, ongelooflijk. Ik heb niet het gevoel dat wij nog niet wakker waren, maar de doelpunten vielen gewoon. Net zoals wij tegen Portugal al snel op voorsprong kwamen, maar dan andersom. Misschien was het wel een soort karma."

,,Ik had het gevoel dat wij nog twee doelpunten konden scoren. De coach was niet boos in de rust. Hij zei dat we koel moesten blijven en dat twee keer scoren wel mogelijk was. We moesten onze 'guts' laten zien. Hij keek iedereen recht in de ogen ogen aan. In de tweede helft gingen we aanvallen en aanvallen, maar het scoren lukte niet."

,,Als centrale middenvelder moet je het spel maken, door snel de bal rond te spelen, dat is belangrijk. Dat probeerde ik. Ik had niet het gevoel dat de druk vooral op mijn schouders lag, iedereen deed zijn best. Na de 3-1 hadden we nog hoop. Vijf minuten voor tijd hoorden we dat Zuid-Korea met 1-0 voorstond, toen hoopten we dat het zo zou blijven. "

,,We hebben ons doel bereikt doordat we naar de tweede ronde gaan, maar met dit verlies zijn we niet blij. We moeten dit snel verwerken. Ik ga dat doen door lekker in die baden te gaan zitten en sushi te eten, dat helpt tegen alles. Verder zullen we ontspannen trainen de komende dagen en toewerken naar Mexico. Hé, maar ik moet nu gaan, ik denk dat ik kan plassen!"