Menu

O'Brien uitgespeeld op WK

In de kwartfinale van het WK zijn John O'Brien en zijn teamgenoten uitgeschakeld door Duitsland. Vlak voor rust kopte Ballack raak voor de Duitsers. De VS kregen enkele goede kansen, maar vonden keer op keer doelman Kahn op hun weg.

O'Brien liep zich de longen uit het lijf tijdens de wedstrijd. De Amerikanen hadden het meeste balbezit en drie keer zoveel doelpogingen als hun tegenstanders. Hoe effectief de Duitsers speelden blijkt uit het feit dat zij een van de slechts twee doelpogingen wisten te verzilveren.

O'Brien had enkele minuten na rust een goede kans om de Amerikanen langszij te brengen, maar zijn afstandschot was te makkelijk voor Kahn. Tien minuten later had aanvoerder Reyna zich bijna onsterfelijk kunnen maken. Kahn kwam buiten het doelgebied om een afzwaaier weg te koppen. Het leer kwam voor de voeten van Reyna, die van ruim veertig meter afstand in een keer uithaalde. Kahn was nog niet in zijn doel, maar de bal zeilde een paar meter naast. In de slotfase was het alsnog bijna raak voor het team van coach Arena. Sanneh kopte een bal rakelings langs de paal.


Ondanks de druk van de VS hield Duitsland, dankzij Kahn, de voorsprong vast en nemen de Europeanen het dinsdag op tegen de winnaar van Spanje-Zuid-Korea. De Amerikanen hebben een reis naar huis in het vooruitzicht.