Menu

O'Brien verwacht counterend Polen

John O'Brien speelt vrijdagmiddag de laatste poulewedstrijd tegen Polen. De Amerikanen staan met Korea op een gedeelde eerste plaats. Zekerheid voor de tweede ronde biedt het niet, want er kan nog van alles gebeuren in de poule.

,,Een gedeelde eerste plaats hadden we niet verwacht na twee wedstrijden, maar het is wel een lekker gevoel. We hadden gedacht tegen Polen en Zuid-Korea de punten te moeten pakken, niet tegen Portugal, omdat zij een erg sterk team hebben. We zijn heel blij met wat we nu hebben bereikt, vorig WK waren we laatste, nu hebben we gewonnen van Portugal en een punt gehaald tegen Korea. Ons doel is de tweede ronde, anders is alles alsnog voor niets geweest. Maar los van dit hebben we natuurlijk een uitstekende uitgangspositie.”

,,Tegen Polen moeten we zeker een punt halen. Zij zijn al uitgeschakeld, maar je weet nooit hoe zo’n land de laatste wedstrijd in gaat, misschien spelen ze juist heel vrij en gaat het dan beter. Ik heb ze zien spelen tegen Korea, het viel mij op dat ze goed kunnen counteren. Maar wat mij vooral opviel was dat de Koreanen superfit waren, dat was een contrast met de Polen. Dus ik denk dat als wij het tempo kunnen bepalen, het goed kan uitpakken voor ons.”

,,We hebben ons rustig voorbereid op de wedstrijd, rustig getraind. Ik in het bijzonder heb me veel ontspannen in de baden en veel sushi gegeten, misschien helpt het. Ik kom, als er niets misgaat, waarschijnlijk wel heel gezond terug!”