Menu

O'Brien voorspelt Galásek en Grygera een finaleplaats

John O'Brien heeft als Amerikaan niets te maken met het EK, behalve dat zes van zijn ploeggenoten bij Ajax wel mee zullen doen. En omdat hij naturlijk al jaren in Europa woont, heeft hij wel degelijk een idee over wie zich aan het eind van het toernooi winnaar mag noemen. O'Brien voorspelt een opvallende finalist.

John O'Brien is niet de enige die uiteindelijk Italië Europees kampioen laat worden. Maar de opponent van de Azzurri is bij de Amerikaan Tsjechië, het land van zijn teamgenoten Tomás Galásek en Zdenek Grygera. De Tsjechen zijn in de eindstrijd maar nipt de mindere van de Zuid-Europeanen.

De grootste sportieve genoegdoening boekt het team van Karel Brückner in de halve finale als in een spectaculair duel van Frankrijk wordt gewonnen. O'Brien ziet in zijn gedachten al vijf doelpunten: twee voor de regerend kampioen en drie voor Galásek en zijn landgenoten.

In zijn andere halve finale legt gastland Portugal het af tegen Italië (1-2), het land dat Nederland al in de kwartfinale uitschakelt.

Aan gelijke spelen doet de Amerikaan na de poulewedstrijden niet meer. Die heeft hij al opgebruikt in de groepsduels. O'Brien ziet Rusland en Portugal gelijk eindigen net als Frankrijk - Engeland, Denemarken - Italië, Letland - Duitsland en Nederland - Tsjechië.

Aan hoge uitslagen doet de Amerikaanse international niet. De 3-0 van Tsjechië tegen Letland is de grootste overwinning van het hele evenement. En aan heel grote verrassingen doet hij in de poules ook niet. Of het moeten die hierboven genoemde gelijke spelen zijn.

Zwitserland en Griekenland zijn in zijn voorspelling de enige ploegen die zonder punt afscheid nemen van Portugal. Letland boekt nog wel een succesje. Met een 0-0 tegen Duitsland is O'Brien een van de weinige die de tegenstander van Oranje niet zonder punten af laat reizen.

Je kunt alle voorspellingen van John O'Brien in de EK-poule bekijken met het programma Acrobat Reader. Dit programma kun je downloaden bij http://www.adobe.com/