Menu

O'Brien: 'Winnen van Duitsland wordt heel lastig'

John O'Brien wacht vrijdag de volgende moeilijke hindernis op het WK in Zuid-Korea. Tegenstander in de kwartfinale is namelijk Duitsland. Kan Amerika de prestatie herhalen uit 1930, toen het tot de halve finale reikte in Uruguay? ,,Het wordt heel lastig", schat O'Brien in.

De resultaten van de Amerikanen liegen er niet om. Winnen van Portugal en gelijkspelen tegen Korea, alleen tegen de Polen liep het niet zoals het moest. Die negatieve uitslag was snel verwerkt en tegen Mexico stond de ploeg er weer. En werd er met 2-0 gewonnen. Duitsland is de volgende.

,,Het wordt heel lastig om van Duitsland te winnen", schat O'Brien in. ,,Zij spelen erg georganiseerd, zijn sterk en beschikken over veel fysieke kracht. Elke tegestander op het WK is goed en vaak zijn ze voetballend beter dan wij. Maar onze spirit en moed kunnen de doorslag geven."

De spelers van de Verenigde Staten hebben uiteraard gekeken naar de wedstrijd van Duitsland tegen Paraguay. ,,Mij viel het geduld op waarmee Duitsland speelde. Ze zijn sterk in de lucht. Toch kreeg Paraguay kansen en die zullen wij ook krijgen. We hebben dit toernooi al veel doelpunten gemaakt en als we snel op de counter spelen lukt het tegen Duitsland misschien ook."

Beter is het voetbal van Amerika in de loop van het toernooi niet geworden, zegt O'Brien zelf. ,,Maar de sfeer en het teamgevoel groeit elke dag. Dat we samen deze klus klaren is zo'n mooi gevoel."


Foto: EMPICS