Menu

O'Brien ziet uit naar duel met Korea

Het WK kon niet beter starten voor het team van de Verenigde Staten. O'Brien scoorde al in de vierde minuut tegen Portugal, dat uiteindelijk zijn meerdere in de Amerikanen moest erkennen. Maandag staat voor de VS het duel tegen gastland Korea op het programma.

De verrassing was compleet afgelopen woensdag. Portugal, dat als een van de outsiders voor de titel geldt, werd in een zinderende wedstrijd met 3-2 verslagen. Maar in dezelfde poule is Amerika niet de enige verrassing. Het team van Korea baarde opzien door voor het eerst in de geschiedenis een overwinning te boeken tijden een wereldkampioenschap.


O'Brien over het team van de Koreanen: ,,Ik heb de wedstrijd van Korea gezien, het was een gekkenhuis. Die mensen in het stadion, dat was ongelooflijk. Dat gejoel brengt mij niet uit mijn concentratie, ik word er niet nerveus van. Het maakt het duel juist leuker en spannender."


,,Korea is volgens mij geen eendagsvlieg. Ze speelden goed tegen Polen, het spel zag er verzorgd uit. De spelers zijn al zes maanden bij elkaar en zetten alles op alles om het toernooi te doen slagen. Dat ze in eigen land spelen, geeft hun nog een extra stimulans. We zijn zeker niet kansloos maandag, maar het wordt ongetwijfeld een pittige wedtrijd."


De wedstrijd Verenigde Staten - Zuid-Korea begint maandagochtend om 8.30 uur Nederlandse tijd.


Foto: Hans Willink