Menu
Ochtendtraining: kort maar hevig

Ochtendtraining: kort maar hevig

Negen veldspelers en drie doelmannen werkten zich dinsdagmorgen in het zweet, terwijl de schaduw van de Amsterdam ArenA het trainingsterrein van Ajax in tweeën deelde. In verhouding tot maandag was de groep alweer iets omvangrijker, aangezien Steven Pienaar en Hatem Trabelsi zich weer meldden na hun interlandverplichtingen. Bogdan Lobont, Hans Vonk en Nourdin Boukhari trainden ook weer mee.

Rustig invloeien was er voor de teruggekeerde internationals niet bij. Trainer Danny Blind en zijn staf namen de selectie stevig onder handen, waarbij afwerken op doel en kort, intensief loopwerk centraal stonden.

De inleiding verliep nog relatief rustig; de spelers hielden zich bezig met een serie rondo’s en andere positiespelletjes, terwijl de keepers apart trainden onder de hoede van Fred Grim. Die kreeg het door zijn eigen toedoen zwaar te verduren. De keeperstrainer van Ajax gaf zijn pupillen de opdracht alleen die schoten te pareren die naar hun inschatting doel zouden treffen. Andere ballen dienden ongemoeid te blijven. Maarten Stekelenburg, Vonk en Lobont hadden er goed het oog op, waardoor Grim zich bij herhaling moest opdrukken. Dat was namelijk de sanctie die de keeperstrainer zelf op een misser had gezet. Tot grote hilariteit van het keeperstrio moest Grim heel wat keren naar de grond.

Voor de tweede fase van de training werden keepers en spelers herenigd. Op het zonnige gedeelte van het oefencomplex moesten de Ajacieden vol aan de bak. Op verschillende manieren en vanuit variërende posities trachtten ze de doelmannen de verschalken, daarbij telkens terugsprintend naar het beginpunt van de oefening. Iedere variant was na tien pogingen ten einde, waarna de meeste spelers uitgeput op het gras bleven liggen.

Trabelsi liet dat zwaarste gedeelte aan zich voorbij gaan. De Tunesiër meldde zich bij hersteltrainer René Wormhoudt en gaf aan wat lichte lichamelijke klachten te hebben. Na een serie loopoefeningen in de lengte van het veld zocht Trabelsi vroegtijdig de kleedkamer op. Om kwart voor twaalf volgde de rest van de selectie dat voorbeeld.

Vanmiddag om 14.30 uur traint Ajax nogmaals.