Menu
Oefenduel Jong Ajax valt in het water

Oefenduel Jong Ajax valt in het water

Het eerste oefenduel van Jong Ajax heeft niet langer dan drie kwartier geduurd. Toen brak het noodweer boven Lelystad los en kon de scheidsrechter niet anders besluiten dan de wedstrijd definitief te staken. Ajax leidde op dat moment met 4-0.

Veel wijzer en

Bij Ajax maakten Darko Bodul en stagiair Clifford Ngobeni hun eerste opwachting als Ajacied. Langer dan drie kwartier duurde het optreden echter niet, want toen moest het duel definitief worden gestaakt wegens noodweer. Ajax leidde dankzij goals van John Goossens (1-0 en 3-0), nieuweling Bodul (2-0) en Edgar Manucharyan (4-0 uit een vrije trap).

Adrie Koster: ,,In het eerste half uur werd al wel duidelijk welke bedoelingen we hadden in dit duel. We lieten de bal snel rond gaan, probeerden over de flanken door te komen en waren attent. Maar na een half uur werd de wedstrijd al gestaakt omdat het vanwege bliksemschichten niet verantwoord meer was. We hervatten de wedstrijd nog wel, maar in de rust ging het weer als een gek te keer. Toen hebben we besloten om te stoppen. Dat was jammer, want we wilden iedereen laten spelen om elke speler zo in het ritme te laten komen. Alleen Deniz Aslan en Calvin Mac Intosh zouden nog niet kunnen meedoen, maar de anderen wel. Dat kwam er nu niet van en dat is zonde natuurlijk."

Over de kwaliteiten van zijn nieuwe spits Darko Bodul kon Koster na drie kwartier nog niet al te veel zeggen. ,,Hij is een technisch vaardige speler, maar ik hecht nog niet te veel waarde aan deze eerste helft."

Stagiair Clifford Ngobeni zal nog een week met Jong Ajax meetrainen. ,,Dan zullen we verder kijken wat we met hem gaan doen", aldus Koster.

De nieuwe Zuid-Afrikaanse Ajacied Darryl Claasen is nog niet in Nederland. Koster verwacht hem in de loop van komende week op het trainingsveld. Woensdag speelt Jong Ajax wederom een oefenwedstrijd. Tegenstander op het veld van RCH in Heemstede is HFC Haarlem.

Opstelling Jong Ajax: Sergio Padt, Nathaniel Will, Vito Wormgoor, Daley Blind, Christian Supusepa; Clifford Ngobeni, Danilo Sousa Campos, John Goossens, Jordy Schell, Darko Bodul, Edgar Manucharyan