Menu
Oefenduels Ajax in Portugal live op televisie

Oefenduels Ajax in Portugal live op televisie

Tijdens het trainingskamp in Portugal staan er voor Ajax twee oefenduels op het programma. De wedstrijden tegen RB Leipzig (Ziggo Sport) en Excelsior (Fox Sports) zijn live via televisie te volgen.

Op zaterdag 7 januari staan er oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens Excelsior en RB Leipzig op het programma. Beide duels worden gespeeld in het stadion van FC Ferreiras in Albufeira.

Ajax kwam dit seizoen in de Eredivisie in actie tegen Excelsior. Het duel in de Amsterdam ArenA eindigde in een 1-0-zege dankzij een goal van Hakim Ziyech. Lasse Schöne miste in die wedstrijd een penalty.

RB Leipzig
Tegen RB Leipzig speelde Ajax nooit eerder. Niet heel vreemd, want deze Bundesliga-formatie bestaat pas sinds 2009. Dit seizoen begonnen ze uitstekend, want het Duitse equivalent van RB Salzburg staat halverwege de competitie op een verrassende tweede plaats. Alleen Bayern München presteert beter en heeft drie punten meer.

Fox Sports en Ziggo Sport
De twee oefenduels vormen de afsluiting van de trainingsweek in de Algarve. Ajax - Excelsior begint 7 januari om 13:30 uur Nederlandse tijd (12:30 uur lokale tijd) en is live te volgen op Fox Sports. Het duel met RB Leipzig begint om 16:30 uur Nederlandse tijd (15:30 uur lokale tijd) en is te zien op Ziggo Sport.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst