Menu
Oefenduels Ajax met KAA Gent en Krylya Sovetov afgelast

Oefenduels Ajax met KAA Gent en Krylya Sovetov afgelast

De vriendschappelijke wedstrijden van Ajax tegen KAA Gent en Krylya Sovetov gaan niet door. De oefenduels zouden zaterdag gespeeld worden in Nieuwleusen, maar de burgemeester van de overkoepelende gemeente Dalfsen kan de veiligheid van de supporters niet garanderen. Over een eventuele aanpassing van het voorbereidingsschema van Ajax is op dit moment nog niets bekend.

Uit het persbericht van de gemeente Dalfsen:
,,Zowel gisteren als vandaag heeft er intensief contact plaatsgevonden tussen burgemeester Han Noten, politie en het Openbaar Ministerie (OM) om de laatste ontwikkelingen rondom de wedstrijd Ajax – KAA Gent te bespreken. Bij politie is informatie binnengekomen dat een groep harde kernsupporters van Ajax zich zullen gaan verzamelen niet ver van Nieuwleusen en dat deze groep ook harde kernsupporters van Anderlecht heeft uitgenodigd. De kans is reëel dat deze supporters de wedstrijd tussen Ajax en AA Gent op het terrein van USV in Nieuwleusen willen bezoeken en mogelijk misbruiken. Hierdoor wordt het risico voor bezoekers te groot om de wedstrijd door te laten gaan.

De burgemeester neemt deze beslissing met pijn in zijn hart, omdat hij weet hoe enthousiast USV met al haar leden is over de komst van Ajax naar Nieuwleusen. ‘Ik weet dat de club al weken uitkijkt naar morgen, omdat ik zie wat de komst van Ajax met de club doet. Het bestuur en de vrijwilligers zijn al weken bezig om de club er tip top uit te laten zien en alle benodigde werkzaamheden te verrichten. Maar op basis van de recente ontwikkelingen kan ik de veiligheid van bezoekers niet garanderen, waardoor ik verplicht ben om de wedstrijd te verbieden’.”

Om 15.30 uur stond de wedstrijd tussen Ajax en KAA Gent op het programma. Om 18.00 uur zou de wedstrijd Ajax - Krylya Sovetov zijn begonnen.

Tekst en foto: Ajax.nl