Menu
Oefenen op 'de Anita' en 'de Janssen'

Oefenen op 'de Anita' en 'de Janssen'

Het adidas miCoach Performance Center was woensdag het domein van 72 jonge voetballertjes. Net als vorige week hadden zich ook in de laatste week van de kerstvakantie veel kinderen voor de Ajax Camps & Clinics opgegeven. In de grote witte opblaashal kregen ze een echte Ajax-training op sportcomplex de Toekomst voorgeschoteld. Bovendien leerden ze ‘de Anita’, ‘de Janssen’ en ‘de Vertonghen’.

Na een ochtend vol echte Ajax-oefeningen laat Max zien dat hij veel van de clinic heeft opgestoken. Op de vraag of hij even ‘de Anita’ kan laten zien, zet hij zijn voet op de bal en schuift hem achter zijn standbeen langs. Ook ‘de Janssen’ en de pirouette van Vertonghen tovert hij moeiteloos tevoorschijn. De jonge deelnemer bewijst het; de clinic werpt duidelijk zijn vruchten af.

Voor ruim 400 jonge Ajax-fans gaat deze kerstvakantie een grote wens in vervulling. Dankzij Ajax Camps & Clinics hebben kinderen de mogelijkheid om als een echte Ajax-speler bij Ajax te trainen. Na de succesvolle camps en clinics in de buitenlucht kregen de speciale Ajax-trainingen vorige week een bijzonder vervolg. In het adidas miCoach Performance Center worden zes dagen lang indoortrainingen gegeven. Donderdag staat de laatste indoortraining op het programma.

In zes groepen van twaalf voetballertjes krijgen alle deelnemers de maximale aandacht van de trainers. Dankzij de hoge intensiteit van de trainingen steken de ‘Ajax-spelers voor één dag’ ook echt iets op van de oefenstof. De oefeningen zijn voor een deel afkomstig van de Ajax Online Academy. Ook de AEGON Master Moves spelen een prominente rol tijdens de clinics. Iedere dag staan de bewegingen van drie selectiespelers centraal. Op veel pleintjes en voetbalvelden zullen er de komende tijd dan ook ongetwijfeld kleine Anita’s, Janssens en Vertonghens opduiken. Max heeft in ieder geval het goede voorbeeld gegeven.

Wil jij ook een keer meedoen met de Ajax Camps & Clinics? Geef je dan nu op!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

'Zijn er twee Frank de Boers?'

Naar de website van Ajax Camps & Clinics

De grote dag is aangebroken: trainen als een echte Ajax-speler! De grote dag is aangebroken: trainen als een echte Ajax-speler!
Op de foto met Frank de Boer, Ronald de Boer en Rob Witschge. Op de foto met Frank de Boer, Ronald de Boer en Rob Witschge.
Klaar voor de start... Klaar voor de start...
Rekken en strekken in de grote indoorhal op de Toekomst. Rekken en strekken in de grote indoorhal op de Toekomst.
Trainen bij Ajax is een droom van veel jonge voetballertjes. Trainen bij Ajax is een droom van veel jonge voetballertjes.
Tijd voor een groepsfoto met Frank en Ronald de Boer! Tijd voor een groepsfoto met Frank en Ronald de Boer!