Menu
Oefentrip Brazilië werpt vruchten af

Oefentrip Brazilië werpt vruchten af

Volgens Christian Poulsen legde Ajax de kiem voor het 32ste kampioenschap in Brazilië. Tijdens het trainingskamp in Rio de Janeiro groeide de spelersgroep nog dichter naar elkaar toe. Dankzij die teamspirit veroverde Ajax na de winterstop de eerste plaats en werd uiteindelijk met 7 punten voorsprong op PSV kampioen. Een terugblik op de mooie week in Rio.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Pro Shots

Warming-up op het strand van Rio de Janeiro. Warming-up op het strand van Rio de Janeiro.
Het strand was een mooie uitvalsbasis voor een deel van de trainingen. Het strand was een mooie uitvalsbasis voor een deel van de trainingen.
De zee bracht heerlijk verkoeling na afloop van de training. De zee bracht heerlijk verkoeling na afloop van de training.
Er werd veel gelachen aan de Braziliaanse kust. Er werd veel gelachen aan de Braziliaanse kust.
Zonnebrandolie was geen overbodige luxe, zo ondervond ook Kolbeinn Sigthórsson. Zonnebrandolie was geen overbodige luxe, zo ondervond ook Kolbeinn Sigthórsson.
De Braziliaanse voetbalfans wilden graag met het Nederlandse bezoek op de foto. De Braziliaanse voetbalfans wilden graag met het Nederlandse bezoek op de foto.
Het strand was een prima plek voor de looptraining. Het strand was een prima plek voor de looptraining.
Er viel genoeg te zien in Rio. Er viel genoeg te zien in Rio.
Edwin van der Sar maakte van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan het voetvolley. Edwin van der Sar maakte van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan het voetvolley.
Oude bekende (1) Clarence Seedorf kwam even een kijkje nemen in het spelershotel. Oude bekende (1) Clarence Seedorf kwam even een kijkje nemen in het spelershotel.
Oude bekende (2) Marcio Santos op bezoek bij Frank de Boer. Oude bekende (2) Marcio Santos op bezoek bij Frank de Boer.
Vijf Denen op een rij in de favela van Rio. Vijf Denen op een rij in de favela van Rio.
Ajax kreeg een warm onthaal tijdens het bezoek aan de favela. Ajax kreeg een warm onthaal tijdens het bezoek aan de favela.
Kan het mooier? Een partij voetvolley op het strand van Rio de Janeiro. Kan het mooier? Een partij voetvolley op het strand van Rio de Janeiro.
De Ajacieden hielden het niet altijd droog in Rio. De Ajacieden hielden het niet altijd droog in Rio.
De Braziliaanse pers volgde de uiteindelijke landskampioen de hele week op de voet. De Braziliaanse pers volgde de uiteindelijke landskampioen de hele week op de voet.
Een mooi onderonsje tussen de Coach van het Jaar en het Talent van het Jaar. Een mooi onderonsje tussen de Coach van het Jaar en het Talent van het Jaar.
Kenneth Vermeer vermaakte zich prima in Brazilië. Kenneth Vermeer vermaakte zich prima in Brazilië.