Menu
'Oefenwedstrijd tegen mijn zoon een mooi moment'

'Oefenwedstrijd tegen mijn zoon een mooi moment'

Aron Winter is sinds dit jaar hoofdcoach van Ajax O19. Het hoogste jeugdelftal strijdt in de tweede seizoenshelft om drie verschillende titels: de competitie, het landelijke bekertoernooi en de UEFA Youth League. De voormalig recordinternational deelt maandelijks zijn ervaringen op Ajax.nl.

Jaarwisseling
Voordat ik begin, wil ik graag van de gelegenheid gebruikmaken om iedereen een gelukkig 2017 te wensen. Samen met mijn vrouw heb ik de jaarwisseling op een ontspannen manier beleefd. Onze kinderen gingen na 00:00 uur de hort op om te stappen met vrienden, want dat zijn natuurlijk dé leuke avonden. 

Teambuilding 
Tijdens de winterstop had de technische staf- en de selectie van Ajax O19 twee weken vrij. Na een paar dagen ontstond echter alweer de behoefte om te beginnen. Het was heerlijk om vorige week met een fitte selectie de training te hervatten. Ter ontspanning stond afgelopen vrijdag volledig in het teken van teambuilding.

Tijdens een boksclinic van Gilbert Ballantine kreeg de O19-selectie verschillende coördinatie-oefeningen voorgeschoteld. Na gezellig een hapje gegeten te hebben, gingen we s’avonds naar de bioscoop. In de film Hacksaw Ridge kwamen we veel herkenbare aspecten tegen. De rode draad was dat mensen en teams elkaar hard nodig hebben, net als op het voetbalveld. 

,,Bij de tegenstander stonden mijn eigen zoon en die van Dennis Bergkamp op het veld''

Vader-zoon clash 
Op woensdag 11 januari speelden we onze eerste oefenwedstrijd tegen Almere City O19. We wonnen met 2-1, maar over het getoonde spel was ik zeker niet tevreden. De samenwerking tussen de spelers verliep niet goed en het vooruit voetballen kon veel beter. Toch zag ik ook positieve punten; een aantal jongens was zeer gemotiveerd. Ze kregen de kans en pakten dat op een goede manier op. 

Bij de tegenstander stonden mijn eigen zoon Jay en Mitchel Bergkamp (zoon van Dennis Bergkamp) op het veld. Dat ik het opnam tegen Jay was een mooi moment. We maakten aan de ontbijttafel geen grappen over de uitslag. Als vader hoopte ik dat hij een lekkere wedstrijd zou spelen. We zijn vergelijkbare type spelers, maar ik was op die leeftijd iéts verder haha. 

Staredown �� @navv_b

Een foto die is geplaatst door ��: redaboultam (@redaboultam) op

Doorstroming talenten 
Op de Toekomst zijn er tijdens de winterstop veel talenten doorgeschoven. Van onze selectie hebben veel jongens al minuten gemaakt in de Jupiler League en op dit moment traint een flink aantal met Jong Ajax mee. Desondanks is het de bedoeling dat deze jongens op zaterdag zo veel mogelijk mee blijven doen met Ajax O19. Ook tijdens de UEFA Youth League-wedstrijden zijn ze gegarandeerd van de partij.  

De doorstroming heeft een positief effect op de ontwikkeling van grote talenten. Het geeft bovendien spelers uit de leeftijdscategorie van Ajax O17 een kans. De rest van het seizoen traint aanvaller Daishawn Redan dagelijks met ons mee en er sluiten op maandag en dinsdag nog vier jongens van O17 aan. 

Hervatting competitie
Ik kijk erg uit naar de hervatting van de competitie. We strijden om de landstitel, de Nederlandse beker en de UEFA Youth League. Het doel is om driemaal nummer 1 te worden, daar geloof ik in. De voorbereiding verloopt goed en veel talenten krijgen de kans. Als we prijzen willen winnen, dan moet dat als collectief gebeuren.