Menu
Oefenzege Ajax Vrouwen

Oefenzege Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben het oefenduel met Barendrecht met 4-0 gewonnen. Nieuwe aanwinst Dominique Vugts nam de helft van de productie voor haar rekening. Ook Kelly Zeeman (foto boven) wist het doel te vinden.

De Ajax Vrouwen speelden een nuttig oefenduel met Barendrecht waarin bijna iedereen aan spelen toekwam. Alleen Eli Sarasola stond de hele wedstrijd op doel. De vernieuwde ploeg van trainer Ed Engelkes kende een bliksemstart. Al na twaalf minuten stond er een 3-0-voorsprong op het bord. Dominique Vugts maakte twee goals en Loïs Oudemast was weliswaar betrokken bij het andere doelpunt maar dat werd uiteindelijk door een tegenstander over de eigen doellijn gewerkt. Na ruim een uur maakte Kelly Zeeman de 4-0, wat ook de eindstand zou zijn.

Dominique Vugts, geknuffeld door Loïs Oudemast, is blij met haar goals.
Dominique Vugts, geknuffeld door Loïs Oudemast, is blij met haar goals.

Gedreven
Trainer Ed Engelkes zag goede punten bij zijn ploeg: ,,De verdediging had het vanavond prima voor elkaar. Zij speelden heel gedreven. Na de bliksemstart werden we aanvallend onrustig en ongeduldig. Maar dat krijgen we er wel uit. We hebben nog twee oefenduels voor de competitie op 2 september begint."

Start opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola, Van der Most, Koster, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Van Lunteren, Oudemast, Piëete, Vugts, Romero.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst