Menu
OFFICIEEL: Quincy Promes voor 5 jaar naar Ajax!

OFFICIEEL: Quincy Promes voor 5 jaar naar Ajax!

Ajax en Sevilla FC hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Quincy Promes. De 38-voudig international tekent een contract dat op 1 juli 2019 ingaat en een looptijd heeft van 5 seizoenen, tot en met 30 juni 2024. Ajax betaalt een transfersom van € 15,7 miljoen aan Sevilla, dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 17,2 miljoen.

Promes (Amsterdam, 4 januari 1992) speelde in de jeugdopleiding van Ajax en vertrok in 2008 naar de jeugd van HFC Haarlem. In 2012 maakte de aanvaller zijn debuut in het betaalde voetbal als speler van FC Twente. In seizoen 2012-2013 kwam hij uit voor Go Ahead Eagles, de club waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. Mooi detail: Erik ten Hag was dat jaar zijn coach.

Na nog een jaar bij FC Twente en 4 seizoenen bij het Russische Spartak Moskou, maakte hij vorig jaar de overstap naar Sevilla. Promes stond bij de Spanjaarden nog tot en met medio 2023 onder contract.

Voorbereiding Promes start 8 juli
Een deel van de A-selectie van Ajax werkt deze week een trainingskamp af in De Lutte. Promes is daar nog niet bij en start, net als een aantal andere internationals, maandag 8 juli bij Ajax met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Lees ook: Terug naar Amsterdam, terug bij Ajax
Bekijk ook
: Promes: 'Het voelt als thuiskomen'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé