Menu
Ogararu hoopt kans zondag te grijpen

Ogararu hoopt kans zondag te grijpen

Sinds de komst van Bruno Silva naar Ajax is George Ogararu niet meer in de opstelling van Ajax voorgekomen. Dat is slecht nieuws voor de Roemeen die naar het EK wil. ,,Ik moet spelen, heeft de bondscoach al gezegd. Anders neemt hij mij niet mee.”

Sinds een paar maanden staat de rechtsback na elke training nog een tijd op het veld. Vrijdagmiddag was Edgar Davids zijn sparringpartner . Ze speelden elkaar van korte afstand hard in, waardoor de controle goed moest zijn anders zouden de ballen alle kanten opspringen. ,,Dit is een manier om mijzelf te verbeteren”, verklaart Ogararu na afloop van de bijscholing. ,,Alleen zie ik het nog niet terug in de wedstrijd”, voegt hij er met enige spot bij.

Sinds Bruno Silva van FC Groningen naar Ajax is gekomen, speelde de Roemeens international namelijk geen minuut meer. ,,Ik had gehoopt dat de komst van Silva naar Ajax goed voor mij zou zijn, maar nu blijkt dat ik al zeven wedstrijden lang geen enkele speelminuut heb gekregen. Dan kan je niet zeggen dat ik er beter van ben geworden. Het Europees kampioenschap komt er aan en ik wil erbij zijn. Maar ik heb al contact gehad met de bondscoach en hij heeft gezegd dat ik bij Ajax moet spelen, anders neemt hij mij niet mee.”

Is een Ogararu die bij Ajax op hoog niveau speelt, niet alsnog beter dan zijn Roemeense concurrenten? ,,Dat weet ik niet. Maar ik kan het wel begrijpen als een trainer het principe heeft dat iemand moet spelen bij zijn club om zich te kwalificeren voor het nationale elftal.”

Zondag is Silva geschorst en is de kans groot dat Ogararu weer op de rechtsbackpositie mag beginnen. ,,De trainer heeft mij al gezegd dat ik waarschijnlijk zondag speel. De uitwedstrijd die we verloren, speelde ik niet. Toen was ik ziek. Zondag moet ik zo goed spelen dat de trainer mij in het team houdt. Of ik het ritme erg mis, weet ik niet. Dat kan natuurlijk zo zijn, want ik zit niet in het ritme van elke week een wedstrijd. Maar ik train hard.”

En wie hard traint, wil spelen. ,,Dus voel ik mij hetzelfde als elke andere speler op de bank. Niet prettig. Je wilt altijd in het veld staan. Dan is het wel frustrerend, maar ik hoop niet dat ik het mee naar huis neem. Ik probeer het bij de voordeur achter te laten en te zorgen dat ik mijn hoofd helder houd. Anders maak ik het mezelf nog moeilijker.”

Stadionverkoop
Op de wedstrijddag is er vanaf 12.30 uur stadionverkoop met Club Card- (m.u.v. Feyenoord, ADO Den Haag, Excelsior en Oranje) en legitimatieverplichting. De stadionkassa's bevinden zich aan de Noordzijde van de Amsterdam ArenA.

Let op: het is a.s. zondag tevens mogelijk voor supporters om via de stadionkassa's kaarten te kopen (à € 1,50) voor het evenement 'PSV - Ajax live op groot scherm in de Amsterdam ArenA.