Menu
Ogararu zet zich in voor goed doel

Ogararu zet zich in voor goed doel

George Ogararu heeft oog voor de wereld om zich heen. De Ajacied houdt momenteel een veiling waarvan de opbrengst ten goede komt aan het project Pro Vita in Roemenië. ,,Ik probeer ogen te openen”, aldus de sympathieke Roemeens international.

De priester van de kerk die Ogararu bezoekt, vertelde over het project dat door een andere priester wordt geleid. Toen de voetballer het verhaal te horen kreeg, wilde hij direct helpen. ,,Ik vergeet niet waar ik vandaan kom. Ik besef heel goed dat er in Roemenië mensen zijn die niet makkelijk aan voedsel en andere voorzieningen kunnen komen. Omdat ik in Roemenië een bekend persoon ben, hoop ik dat ik de ogen van de mensen die het wel goed hebben, kan openen. Zodat ze weten wat er ook speelt in hun land en erover gaan nadenken.”

Dus organiseert Ogararu momenteel via zijn eigen website een veiling. De Roemeense Ajacied biedt onder meer een van zijn Ajax-shirts aan. Een originele ‘wedstrijdbril’ van clubgenoot Edgar Davids en gesigneerde kicksen van topscorer Klaas Jan Huntelaar zijn twee andere topkavels van de veiling. Uiteraard zijn ook zijn eigen shirts, zowel van het nationale team als van Ajax, te koop. ,,Maar je hoeft niet te bieden, mensen kunnen ook doneren”, aldus de verdediger die in eigen land al de nodige publiciteit wist te werven voor zijn actie. ,,Maar ik vind dat ook de Nederlandse fans moeten kunnen bieden op de items. De voetbalschoenen van Klaas Jan Huntelaar zijn volgens mij voor de Nederlandse fans veel interessanter dan voor de Roemeense.”

In de aankomende zomer zal Ogararu zelf een kijkje gaan nemen bij het project. ,,Ik heb het nog nooit met eigen ogen gezien; wel via filmpjes. De priester begon met opvang voor kinderen zonder ouders en vrouwen die bijvoorbeeld vanwege een zwangerschap werden weggestuurd. Er werd een huis gebouwd waar tien kinderen onderdak kregen. Inmiddels zijn er tweehonderd mensen die worden opgevangen en moeten er nog veel huizen worden gebouwd. Deze veiling is de eerste actie die ik onderneem, en met items van bijvoorbeeld ook Wesley Sneijder en Frank de Boer hoop ik dat ik veel geld voor de stichting kan binnenhalen.”

Wie mee wil doen aan de veiling die loopt tot en met 24 mei, klikt hier voor de website van George Ogararu.