Menu
Olde Riekerink adviseert in China

Olde Riekerink adviseert in China

Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink verblijft momenteel in China om de nationale voetbalbond bij te staan tijdens hun voorbereiding op de Asian Games, die in januari 2011 in Qatar worden gespeeld.

De Ajacied is nu een ruime week in China. Zijn verblijf vloeit voort uit de samenwerking die Ajax heeft met China. De Amsterdamse club sloot in november 2009 een driejarige overeenkomst met de Chinese Football Association (CFA) en werd daarmee de officiële partner voor de gehele jeugdopleiding van de CFA. Vanwege die rol was Olde Riekerink in oktober van dit jaar ook al op bezoek in China om de coaches van Onder 17 en Onder 19 te begeleiden. De Chineze bondscoach Gao Hongbo was daarbij ook aanwezig. Op uitnodiging van de hoogste baas van de Chinese voetbalbond (Wei Di) kreeg dat bezoek in december een vervolg, waarbij dit keer het Chinese nationale elftal centraal staat.

Olde Riekerink spreekt deze week voor de camera van verslaggever Erol Elman van Ajax TV over zijn huidige trip. ,,Dit is een boeiende ervaring", aldus het hoofd jeugdopleiding. ,,De Chinese spelers beschikken over verrassend goede individuele basisvaardigheden. Op tactisch gebied kunnen zij nog progressie boeken, zeker wat de details betreft. Maar China heeft heel veel potentie. Er loopt veel talent rond."

Jan Olde Riekerink bekijkt een rondo van het Chinees nationaal team. Jan Olde Riekerink bekijkt een rondo van het Chinees nationaal team.

De Ajacied analyseert bij het nationale elftal onder leiding van bondscoach Gao Hongbo en probeert als er ruimte in het programma is, de spelers individueel te helpen door ook over de invulling van hun positie in het team te praten.

China won afgelopen weekeinde de oefenwedstrijd tegen Estland met 3-0. De 22ste staat de tweede en laatste oefenwedstrijd op het programma. Macedonië is dan de tegenstander en Ajax TV is er bij.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Erol Elman/Ajax TV

Houd Ajax TV dinsdag in de gaten voor een reportage uit China

Olde Riekerink in gesprek met bondscoach Gao Hongbo. Olde Riekerink in gesprek met bondscoach Gao Hongbo.
Jan Olde Riekerink bekijkt een doelpoging. Jan Olde Riekerink bekijkt een doelpoging.
Olde Riekerink doet een oefening voor. Olde Riekerink doet een oefening voor.