Don't worry about a thing

Sorry, we hebben deze pagina niet gevonden.

Waarschijnlijk bestaat deze pagina niet of niet meer. Misschien dat er een tikfoutje in de URL is gemaakt.

Menu

Olde Riekerink: ''Dit is een jongensdroom die uit is gekomen''

"Ik denk dat veel van mijn jongens zo'n kinderboek als vanavond in hun kast hebben liggen. Dit is een jongensdroom die is uitgekomen!" Beter kon Jan Olde Riekerink deze fantastische overwinning niet omschrijven.

"Voorafgaande aan de wedstrijd heb ik ze gewezen op de weerstanden die ze vanavond zouden tegenkomen. Het volle stadion, de extra druk van het bekertoernooi en het fysiek sterkere Twente. Mijn jongens zijn tenslotte allemaal 19 jaar op twee na dan. Ik heb benadrukt dat ze slim moesten spelen, want die vaardigheden bezitten ze. Wij hebben over het algemeen geen echte uitblinkers maar we zijn als ploeg sterk."

Olde Riekerink vond dat Ajax 2 de wedstrijd goed begon. Waar hij vooraf op hoopte kwam uit. Ajax 2 kwam het eerste kwartier zonder tegendoelpunt door en domineerde zelfs. "Zonder echt dreigend te worden, ging het vanaf het begin goed. Rond de twintigste minuut lieten we ons iets te veel terug drukken. Daardoor werd het rond de goal gevaarlijk.

Ajax 2 begon de tweede helft net als Twente met tien man. In de eerste helft hadden Brutil Hose en Dennis Hulshoff opstoot en scheidsrechter Bossen stuurde de twee met een rode kaart van het veld. Olde Riekerink wist niet precies wat er gebeurt was, maar zag Hose een slaande beweging maken. "Dat keur ik niet goed.Ik wet echter niet precies wat daar aan vooraf gegaan is. Wel weet ik dat Brutil met een mond vol bloed naar de zijlijn kwam lopen. Het lijkt me dus dat er wel degelijk iets ernstig aan vooraf gegaan is. Wat? Dat weet ik niet."

Ajax begon de tweede helft zoals het de eerst was begonnen. Met slim voetbal. "Bij 10-10 krijg je meer ruimte en deze hebben we goed benut. Naar mate de wedstrijd vorderde begonnen de jongens er doorheen te zitten en gebruikte we te veel de lange bal. Maar goed, ik denk dat veel van mijn jongens zo'n kinderboek als vanavond in hun kast hebben liggen. Dit is een jongensdroom die is uitgekomen!"