Menu

Olde Riekerink: ''Dit is fantastisch voor hun carrière''

De perskamer in de Arena was kort na acht uur tot de laatste plek bezet. Het leek wel alsof Ajax 1 net een Champions League-wedstrijd had gespeeld. De toegestroomde pers wachtte op Jan Olde Riekerink, coach van Ajax 2, het team dat zich voor het eerst in de geschiedenis van de beker wist te plaatsen voor de halve finale.

Aan de reacties na afloop was wel te merken dat het ons is geluk, grapte Olde Riekerink na afloop van de persconferentie. Joh, dit is natuurlijk uniek. We hebben onze doelstellingen gehaald. We wilden ook het publiek vermaken en laten zien dat we goed kunnen voetballen. Maar ik moet ook realistisch naar deze wedstrijd kijken. Ik vond de eerste helft niet enerverend. Aanvallend waren er wel wat mogelijkheden, maar verdedigend stonden we niet goed. We gingen op de verkeerde momenten duels aan, waardoor er achterin ruimte kwam te liggen.
Ajax 2 had de eerste helft duidelijk last van de druk. Telstar maakte in de eerste helft goed gebruik van hun fysieke kracht. Maar ik wist dat wij technisch beter waren. Daar heb ik bij de jongens vooraf ook op gehamerd.

De tweede helft kreeg het publiek een duidelijk agressiever Ajax te zien. De spanning was wat weggevallen en de ploeg speelde vrijer. In de tweede helft heb ik Van der Gun naar de spits gehaald, omdat ik vond dat we de diepste man niet goed bereikten. Met Van der Gun heb je toch een spits die voorin meer beweegt. Ik vond dat dit het spel ten goede kwam.
Het belangrijkste in deze wedstrijd zou het eerste doelpunt worden. Dan is het in zo'n wedstrijd heel moeilijk gelijk te maken. Tussen de eerste en derde goal hebben we heel professioneel gepeeld. We zijn niet in paniek geraakt. Je zag bij Telstar de krachten op een gegeven moment wegvloeien.

Ajax 2 speelde de wedstrijd na het derde doelpunt vervolgens zonder al te veel problemen uit. Het tweede elftal heeft geschiedenis geschreven! Het mooiste is zo'n heel stadion op de banken en de ereronde van die jongens. Dit is fantastisch voor hun carrière.