Menu

Olde Riekerink naar AA Gent

Jan Olde Riekerink is vrijdag voorgesteld als de nieuwe trainer van de Belgische eersteklasser AA Gent. Hij volgt Herman Vermeulen op, die assistent-coach wordt. De coach van Jong Ajax tekende een contract voor drie jaar.

Olde Riekerink bekleedde vanaf 1995 diverse functies in de technische staf van de landskampioen. Dit jaar werd hij met Ajax 2 kampioen en bereikte met dat elftal zelfs de halve finale van de Nederlandse beker.

"Na zo'n lange tijd bij Ajax doet het me wel pijn weg te gaan. Ik heb nog in De Meer rondgelopen. Dit is echter een fantastische mogelijkheid. AA Gent is een mooie club. De afgelopen vijf jaar zijn ze altijd bij de laatste vijf geeindigd. Verder zegt mijn gevoel dat dit een juiste keuze is. Ik ben erg blij."

Voor voorzitter Ivan de Witte van Gent was Olde Riekerink een logische keus. ,,Voor velen misschien een verrassende, maar we hebben bewust niet naar een bekende naam gezocht. We hebben gekozen voor iemand die op lange termijn iets wil opbouwen. Olde Riekerink is bij Ajax gestaag gegroeid. Wij zochten iemand met professionaliteit, vaktechnische bekwaamheid en een goede methodiek. Olde Riekerink heeft veel ervaring. Hij heeft gewerkt met Louis van Gaal, Co Adriaanse en Ronald Koeman.''

Gent ontsloeg eind februari trainer Patrick Remy. Vermeulen volgde hem tijdelijk op. Onder zijn leiding eindigde AA Gent als vierde in de competitie. Vermeulen blijft nauw betrokken bij de begeleiding van de selectie. ,,We willen Herman niet kwijt. Hij is te belangrijk voor ons'', stelde voorzitter De Witte.

AA Gent is geen onbekende voor Olde Riekerink. In het UEFA Cup-toernooi speelde Ajax twee keer tegen de Belgische club. Ajax won twee jaar geleden beide ontmoetingen gemakkelijk. Uit werd het 0-6 en thuis 3-0. Olde Riekerink kan dit jaar mogelijk weer UEFA CUP-voetbal spelen. AA Gent behaalde met de vierde plek een plaats in de tweede ronde van de Intertoto Cup. Hierin ontmoet Olde Riekerink een Ierse of Kroatische tegenstander. In de derde ronde zal dit een Spaanse ploeg zijn.


De website van KAA Gent