Menu
Olde Riekerink op bezoek bij Shakhtar

Olde Riekerink op bezoek bij Shakhtar

Op uitnodiging van FC Shakhtar Donetsk woonde het hoofd van de Ajax-jeugdopleiding, Jan Olde Riekerink, afgelopen week een tweedaags congres bij in Oekraïne en gaf hij trainingen aan de jeugd van de Russische club.

Shakhtar Donetsk, dat woensdag tegen FC Barcelona speelde in de Champions League, nodigde ook Europese topclubs Internazionale en Barcelona uit voor de speciale bijeenkomst. De afgevaardigden van de vier clubs gaven onder meer trainingen aan enkele jeugdelftallen. Olde Riekerink gaf twee trainingen aan Shakhtar onder negentien jaar. ,,De eerste training was vooral het oefenen in positiespel en techniek. De tweede training was gericht op wedstrijdvoorbereiding’’, licht het hoofd van de jeugdopleiding toe.

Ook gaf Olde Riekerink een presentatie tijdens het tweedaagse congres. Hij sprak 250 belangstellenden toe over de gerenommeerde opleiding van Ajax en de voetbalfilosofie van de Amsterdamse club. De Ajax-jeugdopleiding heeft in het buitenland veel aanzien, ook in Oekraïne. ,,Shakhtar, Barcelona en Inter zijn nog actief in de Champions League. Ajax niet, maar het is en blijft een grote naam. Ajax wordt gezien als een zeer goed opleidingsinstituut. Ajax is een van de weinige clubs die zich veel bezighoudt met coördinatie en de motoriek van het kind. Onze individuele trainingen zijn vergeleken met andere clubs ver boven niveau.’’

Foto en tekst: Ajax.nl