Menu
Olde Riekerink tekent contract

Olde Riekerink tekent contract

Jan Olde Riekerink bracht vrijdag een bezoek aan de Amsterdam ArenA om zijn handtekening te zetten onder een contract voor onbepaalde tijd. De 44-jarige oud-profvoetballer gaat per 1 juli aan de slag als hoofd jeugdopleiding.

Olde Riekerink heeft zin in zijn nieuwe baan. ,,Het is een geweldige uitdaging”, zegt Olde Riekerink, die eerder bij Ajax werkzaam was als jeugdtrainer, trainer van Jong Ajax en assistent van Ajax 1. ,,Ik hoop dat ik alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan als trainer nu kan gebruiken binnen mijn functie als hoofd jeugdopleiding.”

Revolutionaire veranderingen zal Olde Riekerink voorlopig niet doorvoeren op de Toekomst. ,,De jeugdopleiding van Ajax is heel erg goed, maar het kan natuurlijk altijd beter”, aldus de Tukker, die dit seizoen actief was als assistent van Co Adriaanse bij Metallurg Donetsk. ,,Door goed te letten op de details, wil ik de opleiding naar een nog hoger niveau tillen.”

Technisch-directeur Martin van Geel kijkt uit naar de samenwerking met Olde Riekerink. ,,Wij zijn heel blij dat hij weer bij Ajax aan het werk gaat. Jan is een intelligente man, die de club goed kent en de mensen om zich heen enthousiast kan maken. Daarnaast ben ik er zeker van dat hij de speelstijl van Ajax als geen ander zal bewaken.”