Menu
Olde Riekerink vertrekt bij Ajax

Olde Riekerink vertrekt bij Ajax

Ajax en hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink hebben in gezamenlijk overleg besloten om de lopende arbeidsovereenkomst met ingang van 1 juli 2011 te beëindigen.

Olde Riekerink (48) begon op 1 juli 2007 als hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Eerder was hij bij Ajax ook al werkzaam als trainer. Na een stageperiode bij de A1 trainde hij een aantal jeugdteams, respectievelijk de D1, D2, B2 en A1. In het seizoen 1999 - 2000 was de oefenmeester werkzaam als assistent-trainer van Jan Wouters bij het eerste elftal, daarna werd hij trainer van Jong Ajax. In zijn eerste jaar als coach van de Beloften (2000 - 2001) werd Olde Riekerink landskampioen met het team. Het seizoen daarna behaalde de voormalig profvoetballer met de Beloften de halve finale van de Nederlandse beker.

In mei 2002 werd hij aangesteld als hoofdcoach van de Belgische eersteklasser AA Gent, waarna hij aan het einde van 2003 aan de slag ging als trainer bij Emmen. Voordat Olde Riekerink als hoofd jeugdopleiding bij Ajax terugkeerde was hij als assistent-trainer van Co Adriaanse actief bij FC Porto in Portugal en Metallurg Donetsk in de Oekraïne. In totaal is Jan Olde Riekerink elf jaar in dienst geweest bij Ajax.

Tekst en foto: Ajax.nl