Menu
Oleguer, Gabri en Kennedy sluiten aan

Oleguer, Gabri en Kennedy sluiten aan

Ajax werkte woensdagochtend een lange training af met als hoogtepunt een technisch parcours. Gabri, Oleguer en Kennedy deden ook weer mee met de groep.

Oleguer is terug bij zijn collega's op het veld. Oleguer is terug bij zijn collega's op het veld.

Gabri was de afgelopen periode te gast op de Toekomst waar hij meetrainde en -speelde met Jong Ajax. Dit alles natuurlijk om hem klaar te stomen voor een rentree in het eerste elftal. De Spanjaard kampte al sinds augustus met een enkelblessure, maar lijkt nu ruim op tijd fit voor Ajax - FC Groningen.

Hetzelfde geldt voor zijn landgenoot Oleguer. De verdediger liep in het duel met Feyenoord een scheurtje in zijn hamstring op, maar sloot woensdag weer aan bij de groep. Ook Kennedy was weer van de partij. De Zweed is hersteld van een dijbeenblessure.

Hans Vonk en Sergio Padt waren woensdag de enige keepers op het veld. Hans Vonk en Sergio Padt waren woensdag de enige keepers op het veld.

De drie herstelde spelers maakten een prima indruk tijdens de training, maar deden niet mee om de prijzen die er verdeeld werden. De technische staf had over het hele trainingsveld een parcours uitgezet met diverse technische opdrachten (onder andere kratje en latje raken). Robbert Schilder won de eerste ronde, Rasmus Lindgren de tweede. Hans Vonk maakte die voetbalpret niet mee. De doelman, sinds dinsdag weer Ajacied, deed het op zijn tweede werkdag nog een beetje rustig aan en zocht iets eerder dan zijn collega’s de kleedkamer op. Wel hield hij een voldaan gevoel over aan zijn eerste groepstraining. ,,Dit is wat ik gemist heb.”

Gabri heeft van afstand de bal tussen twee doeltjes gekregen en mag richting de volgende opdracht. Gabri heeft van afstand de bal tussen twee doeltjes gekregen en mag richting de volgende opdracht.
Het raken van een kratje was ook een van de onderdelen van het parcours. Het raken van een kratje was ook een van de onderdelen van het parcours.
Rasmus Lindgren won het laatste parcours. Rasmus Lindgren won het laatste parcours.
Robbert Schilder was in de eerste ronde de beste en vierde het uitgebreid. Robbert Schilder was in de eerste ronde de beste en vierde het uitgebreid.