Menu
Oleguer tekent contract

Oleguer tekent contract

Oleguer Presas Renom heeft dinsdagmiddag zijn contract bij Ajax ondertekend. De Catalaan gaat het hart van de Amsterdamse defensie versterken. ,,Wij zijn heel blij met zijn komst”, aldus Marco van Basten.

Marco van Basten en de nieuwe nummer 3: Oleguer. Marco van Basten en de nieuwe nummer 3: Oleguer.

Zijn man uitschakelen: dat is de primaire taak van Oleguer bij zijn nieuwe club Ajax. Een taak die hij met al zijn ervaring moet kunnen uitvoeren. ,,Oleguer is een uitstekende verdediger met heel veel ervaring”, zegt Van Basten over de van FC Barcelona overgekomen voetballer. ,,De Spaanse competitie is van hoog niveau en hij heeft natuurlijk ook de Champions League gewonnen met Barcelona. We zijn heel erg blij met zijn komst.”

Maar naast de verdedigende taken, hoopt de technische leiding dat Oleguer nog iets extra’s zal brengen. Van Basten: ,,Vanwege zijn ervaring hopen we ook dat hij de jonge jongens een beetje kan gaan sturen.”

De voetballer zelf kijkt uit naar zijn eerste seizoen bij zijn nieuwe club. Hij vond de keuze voor Ajax niet moeilijk. ,,De sportieve plannen van de club en de nieuwe trainer spraken me enorm aan”, zegt Oleguer. ,,Daarnaast is Amsterdam een prachtige stad en hoorde ik van Gabri ook goede verhalen. Ajax was zeker de beste optie om naar toe gaan.”

Oleguer tekent het contract waarmee hij zich tot 2011 aan Ajax verbindt. Oleguer tekent het contract waarmee hij zich tot 2011 aan Ajax verbindt.

Oleguer strooit tijdens zijn eerste werkdag nog niet met beloftes over bekers en schalen, maar hij heeft wel een duidelijk doel voor ogen. ,,Ik zal mijn uiterste best doen om het team te helpen”, zegt de speler die een paar jaar geleden bij Barcelona nog met Frank de Boer speelde. ,,We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven. Hopelijk kunnen we dan aan het eind van de rit terugkijken op een geslaagd seizoen.”

Of Oleguer de laatste speler is die dit jaar wordt aangetrokken is nog niet zeker. ,,We hebben nog een maand tot de transfermarkt sluit”, zegt Marco van Basten. ,,De komende weken zullen we alert en actief blijven, zoals we eigenlijk de afgelopen periode ook zijn bezig geweest.”


Bekijk later dinsdag het eerste interview met Oleguer op Ajax TV.
Naar de website van Ajax TV >>