Menu
Oliseh bezoekt Ajax-training

Oliseh bezoekt Ajax-training

Er was vrijdagochtend een opvallende toeschouwer bij de training van Ajax aanwezig. Ex-Ajacied Sunday Oliseh (39) was met het voetbalteam van zijn zoon uit België naar Amsterdam gekomen om de training van Ajax te bekijken. De Nigeriaan heeft inmiddels alle trainerspapieren op zak en is tegenwoordig techniektrainer bij wereldvoetbalbond FIFA.

Terwijl zijn voormalig teamgenoot Frank de Boer Ajax prepareerde voor het aanstaande thuisduel met SC Cambuur, schudde Oliseh vele handen op de Toekomst. Hoewel hij ondertussen alweer vijftien jaar geleden zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde, zit de club nog altijd in zijn hart. ,,Het waren de beste jaren uit mijn carrière. Zeker ook omdat ik in die jaren twee keer de beker en een keer het kampioenschap heb gewonnen", zei hij drie jaar geleden al eens toen hij een week stage liep bij Ajax.

Na afloop van de training werd duidelijk dat Bojan en Lesly de Sa tegen Cambuur weer inzetbaar zijn. Bojan viel afgelopen zondag geblesseerd uit tegen Feyenoord, maar heeft inmiddels geen klachten meer aan zijn knie. De Sa moest de midweekse interland van Jong Oranje aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure aan zijn bovenbeen. Net als De Sa trainde ook Nicolai Boilesen (hamstring) vrijdag weer voor het eerst met de groep mee. Voor Boilesen komt het duel met Cambuur nog te vroeg.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bojan is zondag inzetbaar tegen SC Cambuur. Bojan is zondag inzetbaar tegen SC Cambuur.
Nicolai Boilesen trainde voor het eerst weer voluit met de groep mee. Nicolai Boilesen trainde voor het eerst weer voluit met de groep mee.
Ajax draait warm voor het thuisduel met Cambuur. Ajax draait warm voor het thuisduel met Cambuur.
Sunday Oliseh was vrijdagochtend even op bezoek bij Ajax. Hij had het voetbalteam van zijn zoon meegenomen. Sunday Oliseh was vrijdagochtend even op bezoek bij Ajax. Hij had het voetbalteam van zijn zoon meegenomen.
Frank de Boer was eind jaren negentig teamgenoot van Sunday Oliseh bij Ajax. Frank de Boer was eind jaren negentig teamgenoot van Sunday Oliseh bij Ajax.