Menu
Olympiakos titelhouder bij Griekse B-jeugd

Olympiakos titelhouder bij Griekse B-jeugd

De zevende editie van de ABN AMRO Future Cup wordt van 26 tot en met 28 maart (paasweekend) op sportcomplex de Toekomst gehouden. Het deelnemersveld van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren is weer indrukwekkend. Een korte kennismaking met Olympiakos.

Als de B1 van Olympiakios op de Future Cup net zo’n schrikbewind hanteert als de hoofdmacht in de Griekse competitie, dan mogen de overige deelnemers in Amsterdam hun borst natmaken. Olympiakos kroonde zich de laatste negentien jaar liefst zeventien keer tot landskampioen.

Olympiakos is één van de vier debutanten op de Future Cup, naast Arsenal, Red Bull Salzburg en het Ghanese Right to Dream. Voor het eerst in de historie van het Paastoernooi doet er een Griekse club mee op de Toekomst.

Olympiakos U-17 is de titelhouder Super League Youth. De titel van vorig seizoen was de eerste in vier jaar.

De selectie van de hoofdmacht kent de nodige Grieken, wat hoop biedt voor talenten uit de eigen opleiding, maar heeft daarnaast ook veel verschillende nationaliteiten. Zo zijn bijvoorbeeld de zeven aanvallers afkomstig uit zes verschillende landen. Het legt Olympiakos geen windeieren, want met een voorsprong van achttien punten is de zesde opeenvolgende landstitel nagenoeg zeker. 

TICKETS ABN AMRO FUTURE CUP