Menu

Olympique Lyonnais verliest bij Nantes

Olympique Lyonnais, dinsdag tegenstander van Ajax in de Champions League, leed zaterdag bij Nantes een 1-0 nederlaag. Al na twintig minuten werd die stand bereikt. Het grootste gedeelte van de wedstrijd speelde Lyon met tien man. Diarra werd in de 34e minuut van het veld gestuurd. Hij kreeg zijn tweede gele kaart in minder dan twee minuten.

Al na tien seconden kreeg Lyon een grote kans. Juninho bracht Luyindula in stelling, maar deze wist niet te scoren. Lyon kreeg daarna nog wat kansjes. Het was Nantes dat uit de eerste aanval en tegen de verhouding in de score opende na 19 minuten spelen. Vahirua dook alleen voor Coupet op en liet de Lyon-doelman kansloos. Na de rode kaart van Diarra, tien minuten voor rust, kreeg Nantes nog drie goede kansen. De stand veranderde echter niet.

Na rust probeerde coach Le Guen met vers bloed het tij voor Lyon te keren. Delmotte en talent Dhorasoo vervingen Violeau en Carrière. Het leek meteen effect te sorteren. Wederom Juninho gaf perfect voor op het hoofd van Edmilson, die hard inkopte. Een reflex van de keeper van Nantes voorkwam de gelijkmaker.

Lyon maakte het spel en kreeg een aantal serieuze mogelijkheden. Landreau, keeper van Nantes, hield zijn ploeg op de been en redde de drie punten voor zijn ploeg. Met 11 punten uit 7 wedstrijden staat Lyon nu op een zesde plek in de Franse competitie.

Vooral Luyindula zal dinsdag voor veel gevaar zorgen in de Ajax-defensie. Ook de onvoorspelbare Dhorasoo zal het de Amsterdammers niet makkelijk maken. Beide spelers doken keer op keer op in het vijandelijke doelgebied. Tot scoren kwamen zij afgelopen weekeinde in ieder geval niet.

Ondanks het verlies bestaat bij Lyon geen enkele twijfel over het feit dat zij Ajax in het duel van aanstaande dinsdag aan kunnen. Volgens de website van de Franse club zijn ze er helemaal klaar voor.


Opstelling Lyon:
Coupet - Deflandre, Caçapa, Edmilson, Bréchet (Govou 66') - Diarra, Violeau (cap., Delmotte 46'), Carrière (Dhorasoo 46'), Juninho - Vairelles, Luyindula