Menu

Olympisch elftal gelijk tegen Moldavië

Het Olympisch elftal, waarvoor Johnny Heitinga en Maarten Stekelenburg waren geselecteerd, is er in Helmond niet in geslaagd te winnen van Moldavië. In stadion De Braak bleven de Nederlandse talenten steken op 0-0. Volgens bondscoach Cor Pot was het de slechtste wedstrijd onder zijn bewind: ,,Het was heel teleurstellend. Er zaten te veel onzorgvuldigheden in ons spel. Het leek wel of sommige spelers de bal niet wilden hebben.''

Jong Oranje werkte een zeer teleurstellende kwalificatiecampagne voor het EK af. De ploeg, die aanvankelijk onder leiding stond van bondscoach Wim Koevermans, eindigde als vierde in de groep met slechts zeven punten. ,,Ik had voor deze wedstrijd nog wel geselecteerd op spelers die hard wilden werken, maar ook dat mocht niet baten'', aldus Pot.

De bondscoach coachte tegen Moldavië de laatste wedstrijd bij het Olympisch elftal. Door de slechte resultaten nam hij het roer van Koevermans de laatste drie wedstrijden over. De KNVB zal een nieuwe coach benoemen voor Jong Oranje.

Eerder deze zaterdag bleef Roemenië, waarbij Bogdan Lobont negentig minuten speelde, in een oefeninterland steken op 1-1 tegen Japan. Mutu zorgde voor het Roemeense doelpunt.

Het Finland van Petri Pasanen won de vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada met 3-2. De Finnen namen een 3-0 voorsprong alvorens de Canadezen aan een opmars begonnen. Verder dan 3-2 kwam de ploeg derhalve niet.

Opstelling Oranje: Maarten Stekelenburg (Ajax); Serginho Greene (RKC Waalwijk), Steve Olfers (RKC Waalwijk), Marcel Seip (SC Heerenveen) (46. Arnold Kruiswijk), Michael Jansen (Vitesse); John Heitinga (Ajax), Kiran Bechan (Sparta), Danny Mathijssen (Willem II); Koen van de Laak (FC Den Bosch) (63. Eddy Putter), Youssouf Hersi (NEC), Stijn Schaars (Vitesse)

Hatem Trabelsi oefende twee keer deze week. Nadat van Japan was verloren, bleef Tunesië op een 0-0 gelijkpsel steken. Trabelsi speelde de hele wedstrijd.

Bron: oa ANP en KNVB