Menu
Olympisch elftal klopt Portugal

Olympisch elftal klopt Portugal

Het olympisch elftal heeft het vierlandentoernooi in Zweden afgesloten met een zege op Portugal. De ploeg van Foppe de Haan versloeg zaterdag Portugal (0-2). Siem de Jong speelde een helft mee.

carroussel - oranje nederlandse elftal en Ajacieden

Het olympisch elftal bereidt zich voor op de Olympische Spelen van Peking. Afgelopen week verloor Oranje de openingswedstrijd van Frankrijk en werd gelijkgespeeld tegen Zweden. Door de winst op Portugal kwamen de Nederlanders op vier punten. Omdat Frankrijk de laatste wedstrijd tegen Zweden, wonnen de Blues het toernooi met een punt meer dan Oranje.

Jeremain Lens opende de score vlak voor rust in het afsluitende duel tegen de Portugezen. Tien minuten voor tijd verdubbelde Nordin Amrabat de voorsprong, waarna de wedstrijd relatief rustig kon worden uitgespeeld. Vooral voor rust doken de Portugezen, die zich niet hebben geplaatst voor de Spelen, een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Kenneth Vermeer. De doelman - Vermeer keert komend seizoen weer terug bij Ajax - ontpopte zich als een niet te nemen barrière.

Na een aantal weken vakantie vervolgt het olympisch elftal de voorbereiding op de Spelen. Urby Emanuelson wordt mogelijk later nog toegevoegd aan de selectie die medio augustus zal afreizen naar China.

Opstelling olympisch elftal: Vermeer; Zuiverloon, Marcellis, Jong-A-Pin, Pieters (46. De Jong); Luijckx, Beerens (46. Amrabat), Sno (46. De Guzman); Lens (70. Emnes), Makaay, Sibon.