Menu
Olympisch Oranje gelijk tegen Ivoorkust

Olympisch Oranje gelijk tegen Ivoorkust

Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson hebben beiden de hele oefenwedstrijd van het Olympisch elftal tegen Ivoorkust gespeeld. Het duel eingdide in 1-1, waardoor Oranje de ING Cup in Hong Kong won. Emanuelson werd uitgeroepen tot 'MVP'.

Urby Emanuelson opende score namens Oranje door in de veertiende minuut uit een vrije trap raak te schieten, 1-0. In de eerste helft had Ivoorkust daar geen antwoord op. In de eerste minuut na rust was het echter wel al raak voor de Afrikanen, die de tweede helft de beste kansen bleven houden. Maar het bleef bij 1-1. Nu werkt Oranje toe naar het openingsduel op de Olympische Spelen tegen Nigeria.

Na de wedstrijd werd Emanuelson uitgeroepen tot Most Valuable Player van het toernooi. De Ajacied nam een mooie beker in ontvangst.

Ook de Belgische Ajacieden oefenden. Tegen Zuid-Korea speelde het team met Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen 90 minuten in de ploeg met 1-1 gelijk tegen Zuid-Korea. Oud-Ajacied Tom de Mul opende de score in de 57ste minuut. Uit een makkelijk verkregen strafschop maakte Zuid-Korea gelijk. Op 7 augustus wacht België het eerste groepsduel tegen torenhoge favoriet Brazilië.