Menu

Olympisch Stadion kan Ajax niet aan zege helpen

De zaterdagamateurs van Ajax speelden in het competitieduel tegen SHO uit Oud-Beijerland nu eens niet op het eigen veld van de Toekomst. Een en ander was het gevolg van het competitieschema, zoals dat door de KNVB was vastgesteld, waardoor de Zaterdag 1 gelijk met de A1 was geprogrammeerd op het hoofdveld van de Toekomst. En de Zaterdag 1 mag nog steeds zijn competitiewedstrijden niet afwerken op kunstgras, zodat slechts uitgeweken kon worden naar een bijveld, maar daar had de leiding van de zaterdag 1 niet al te veel vertrouwen in. Zij kozen voor het Olympisch Stadion. De historische grond had geen gunstige uitwerking op Ajax, want SHO won met 0-3.

Voor het eerst werd in het geheel gerenoveerde stadion weer eens een competitiewedstrijd van Ajax afgewerkt. Het werd helaas geen succesvol optreden, omdat Ajax al na dertig seconden tegen een 0-1 achterstand opliep, toen de altijd zo nauwkeurige Paul Reumer te kort terugspeelde op zijn doelman en SHO de gelegenheid bood te scoren. Vanaf dat moment liep Ajax achter de feiten aan en was het zelfvertrouwen ondermijnd. Weg waren alle gemaakte afspraken. SHO daarentegen was fantastisch in het zadel geholpen en kreeg vleugels.

Trainer Bob de Klerk probeerde door het inzetten van een extra aanvaller het tij nog te keren, maar het mocht niet baten. Vijf minuten voor rust werd het 0-2, toen de Ajax-defensie niet goed reageerde bij een vrije trap van SHO en de bal vrij kon worden ingekopt.

In de tweede helft bleef de ploeg uit Oud-Beijerland goed voetballen en wist Ajax maar weinig kansen te creëren. Verder dan een kopbal van Roy Collé op de kruising van paal en lat kwam de thuisploeg niet. In de blessuretijd werd het zelfs nog 0-3.