Menu

Olympische droom O’Brien voorbij

John O’Brien zal niet uit Sydney terugkeren met een gouden plak om de nek. Aan zijn olympische droom kwam dinsdag een einde. De Amerikaan werd in de halve finale van het olympisch voetbaltoernooi uitgeschakeld door Spanje (3-1). Een bronzen medaille is vrijdag het hoogst haalbare voor de 23-jarige Ajacied. Team USA komt dan uit tegen Chili, dat met 2-1 van de verassende finalist Kameroen verloor.

In het Sydney Football Stadium kwam de Verenigde Staten vroeg in de eerste helft op achterstand. De Amerikaanse geestdrift legde het af tegen de Spaanse geslepenheid; Tamudo en Angulo straften genadeloos fouten in de defensie af. Door het toekennen van een strafschop hielden de Amerikanen echter nog lang uitzicht op de finale. Pas vijf minuten voor tijd gooiden de Spanjaarden de wedstrijd definitief op slot.

O’Brien kwam het verst van de groep olympische Ajacieden. Pius Ikedia, Christopher Kanu (Nigeria), Aaron Moekena (Zuid-Afrika) en Jason Culina (Australie) werden al eerder uitgeschakeld. De Australische doelman Joe Didulica moest wegens een scheenbeenblessure het toernooi op het laatste moment aan zich voorbij laten gaan.