Menu

Olympische spelen begonnen voor Ajacieden

Hoewel de openingsceremonie pas vrijdag is, zijn de Olympische Spelen voor de voetballers al begonnen. Woensdagochtend,11.00 uur Nederlandse tijd, trapten Nigeria (tegen Honduras), Amerika (tegen Tsjechie) en Australie (tegen Italie) al af. Van de vijf aanwezige Ajacieden stonden er twee in de basisopstelling van hun land.

Voor John O'Brien was een plaats in de basiself van Amerika gereserveerd. De Ajax-middenvelder nam het op tegen Tsjechie, speelde de hele wedstrijd en pakte een punt, 2-2.

Ook Pius Ikedia was een vaste kracht in het team van Nigeria. De Afrikanen waren in de openingsronde gekoppeld aan Honduras. Chris Kanu, kwam acht minuten voor tijd pas in het veld op de stand 2-3. Tijdens zijn aanwezigheid scoorde Nigeria de gelijkmaker.

Het gastland Australie heeft het voordeel voor het thuispubliek te spelen. Daarmee redden ze het echter niet tegen het favoriete Italie. De Socceroos verloren met 0-1. Jason Culina, speler van het tweede, kreeg geen speelminuten.

De ongelukkige Joe Didulica komt tijdens het Olympisch toernooi helemaal niet in actie, vanwege een blessure aan het scheenbeen.